Antena Căutare

Farsa ce a dat lumii un preparat delicios: risotto!

Risotto-ul este un preparat foarte popular în Italia, care ulterior a început să se bucure de recunoaștere pe plan internațional.

Risotto-ul este un preparat foarte popular în Italia, care ulterior a început să se bucure de recunoaștere pe plan internațional.

Se spune că acesta a luat naștere în anul 1574, atunci când un pictor a decis să facă o farsă celor care îi batjocoreau metodele de lucru.

Tânărul folosea șofran pentru a colora sticla. Sătul de răutățile celor din jur, pictorul a decis să facă o farsă. La nunta mentorului său a reușit să strecoare șofran în orezul servit invitaților. Dar acestora le-a plăcut atât de mult, încât a luat naștere un preparat culinar ce se bucură și astăzi de apreciere.

Deși este foarte gustos, multă lume se întreabă care sunt secretele pentru a prepara cât mai bine orezul de acest fel. Pentru a obține un risotto bun aveți nevoie de o ceapă, unt, o ceașcă de orez, 2 cești și jumătate de carne , o lingură de bulion, sare, piper și șofran.

După ce se toacă ceapa și se trage cu o lingură de unt se adaugă orezul și se lasă până se înfierbântă. Se pune sare și piper după gust, iar apoi se adaugă un praf de șofran. Apoi se dă la cuptor pentru 20 de minute până rămână fără zeamă și orezul este îndeajuns de fiert. La final se rade parmezan.

ADEVĂRUL despre relația dintre cei trei chefi! Prieteni sau rivali?... Chef Sorin Bontea gătește ce pescuiește! Uite cum arată cea mai mare captură a sa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x