Bucătarii ajunşi la duel trebuie să demonstreze că gătitul excelent de acasă poate cuceri papilele gustative ale chefilor Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu.
Desigur, proba le ridică unor concurenți multe semne de întrebare, în vreme ce alții par să se bucure de libertatea unei teme în care pot să recreeze bucatele simple și gustoase cu care au copilărit.
Există o varietate de opțiuni cu care bucătarii pot surprinde, însă chef Cătălin Scărlătescu își dorește ca în farfurii să găsească savoarea autentică a mâncării simple și nu o adaptare a unor preparate extravagante: ,,Tocănițe, ardei umplut, papricaș sau o tochitură. Asta mă aștept să gătească.”
Jurizarea ține cont de echilibrul perfect între aspect și savoare, însă fiecare pas greșit ii poate costa pe unii dintre ei semifinala: “Acest duel este unul complicat, pentru că toți cei care au gătit merită să treacă mai departe.”, afirmă cei trei chefi.