Postul Crăciunului a început de o săptămână, iar credincioșii se gândesc la variantele care pot înlocui alimentele interzise din această perioadă. Carnea poate fi unul dintre cele mai grele alimente de înlocuit, însă există câteva variante care să îi bucure pe cei care țin post sau vor să o înlocuiască.
Marti, 21.11.2023, 12:33Carmen Brumă este o sursă de inspirație și de ambiție când vine vorba de stilul său de viață. După ce a reușit să slăbească considerabil, nutriționistul a adoptat o alimentație echilibrată care să o ajute să se mențină. Iată ce recomandări sănătoase a făcut Carmen Brumă pentru mesele de post.
Miercuri, 30.11.2022, 11:06În ediția din 14 noiembrie 2022, de la Neatza cu Răzvan și Dani, doctor Anca Hâncu, doctor în nutriție și medicină generală, ne spune cum ne împrietenim cu preparatele de post și cu ce înlocuim alimentele de origine animală....
În ediția din 29 august 2021, de la Neatza de Weekend, chef Nicolai Tand a pregătit mai multe preparate cu ocazia zilei de naştere a lui Florin Ristei.
Un vin potrivit, la masa potrivită, cu oamenii potriviți. Ca să nu dați greș cu acest lucru, este indicat să țineți cont de câteva reguli simple. Iată cum să alegeți fără greșeală cele mai potrivite vinuri, în funcție de preparatele servite. Sunt lecții "predate" adesea la Chefi la Cuțite.
Chef Nicolai Tand și Cătălin Rizea au pregătit la Neatza de Weekend mai multe preparate super delicioase.
În a doua zi de Paște, bucătarii pregătesc cele mai delicioase preparate.
Chef Cristina Pavel, finalistă Chefi la Cuțite, pregătește cele mai gustoase preparate pentru cei mai mari pofticioși.
Un român aruncă, în medie, 130 de kilograme de alimente pe an. Iar risipa devine evientă de Sărbători, când multe dintre preparate rămân nemâncate. Însă resturile nu trebuie să sfârşească neapărat la gunoi. Bucătarii spun că pot fi refolosite în moduri ingenioase.
Marti, 05.01.2021, 12:38Pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, iar acestea înseamnă, printre altele și mese copioase cu preparate tradiționale, la Neatza cu Răzvan și Dani aflăm ce înseamnă un meniu echilibrat, fără să ne privăm de preparatele tradiționale de Crăciun.
Cei care își doresc un Crăciun diferit pot alege să comande câteva preparate pentru gusturi fine.
Iuliana Dabija spune ce înseamnă un meniu echilibrat, fără să ne privăm de preparatele tradiționale de Crăciun.
Cei trei jurați degustă preparatele concurenților intrați în ultimul duel al sezonului 8.
În sezonul 8 Chefi la cuțite, proprietarii de ferme, degustă preparatele realizate de cele trei echipe.
Două echipe de interpreți de muzică populară se întrec în cea mai gustoasă mâncare de fasole cu ciolan.
Marti, 01.12.2020, 14:16Chefii degustă preparatele concurenților intrați la duelul individual.
În această ediție Chefi la Cuțite, specialiști în economie sunt cei care vor juriza preparatele de bussiness class ale concurenților.
Chefii și echipele lor trebuie să facă preparate care se servesc la business class.
Cei trei jurați de la Chefi la Cuțite au făcut cele mai tari preparate ale lor. Ca să le deguste, vedetele trebuie să liciteze farfuriile.
Peste 850 de mii de români își sărbătoresc onomastica de Sfântul Andrei. Românii petrec alături de familie cu preparate alese.
Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu susțin dorința Tudoriței Barbu de ai oferi băiețulului ei o viață cât mai bună.
Piloții de raliu jurizează preparatele din această ediție Chefi la Cuțite. Concurenții sunt mulțumiți de preparatele lor.
Restaurantele cu meniuri rafinate se adaptează și ele noilor vremuri. Pandemia ține clienții acasă, oamenii nu pot să se mai bucure într-un local exclusivist de preparatele preferate, aşa că restaurantele fine dining se adaptează noilor...
Vineri, 23.10.2020, 16:37În această ediție Chefi la Cuțite, Virgil Mănescu, somelier, jurizează cele trei preparate ale chefilor. Iată cine a câștigat întrecerea.
Flavia Lascu, vlogger culinar, a venit la Chefi la Cuțite dintr-o simplă ambiție. Concurenta vrea să știe cât apreciate sunt preparatele sale.
În această ediție Chefi la Cuțite, somelierul Diana Pavelescu jurizează cele trei preparate ale chefilor. Iată cine a câștigat întrecerea.
În această ediție Chefi la Cuțite, chef Nicolai Tand jurizează cele trei preparate ale chefilor. Iată cine a câștigat întrecerea.
Pentru a câștiga acestă amuletă, chefii trebuie să așeze preparatele în forme geometrice. Cine va ieși învingător?
Gătitul poate fi o terapie. Mai ales dacă ai imaginaţie şi îţi place să te joci cu ingredientele. Este cazul colegului nostru, regizorul Cătălin Bugean care alături de actorii Bogdan Albulescu şi Radu Micu a început un proiect inedit....
Luni, 28.09.2020, 12:32Amalia Belantoni,fostă concurentă la Chefi la Cuțite, și soțul ei și-au deschis un restaurant italienesc în centrul Bucureștiul.
Pandemia i-a făcut pe mulţi români să-şi redescopere propriile bucătării. Şi aşa. au prins şi copiii gustul gătitului. Tot mai mulţi merg chiar la cursuri ca să înveţe cum să prepare mâncărurile preferate. Sub îndrumarea unui...
Joi, 17.09.2020, 08:06Sorin Ivan jurizează cele trei preparate ale chefilor. Vezi cine a știut cel mai bine să prepare în funcție de buget.
Românii sunt îndrăgostiți de cărnurile și brânzeturile gourmet aduse din Italia.
Antonio Passarelli, celebrul bucătar, jurizează cele trei preparate ale chefilor. Vezi cine a știut cel mai bine să integreze pepenele în preparatul lui.
Pentru a câștiga cea de-a doua amuletă, chefii trebuie să pună în preparatele lor și pepene roșu sau galben. Vezi ce a ieșit!
Chef Patrizia Paglieri degustă cele trei preparate ale celor trei jurați de la Chefi la Cuțite.
Chefi au ajuns în bucătărie. De această dată, cei trei jurați se luptă pentru prima amuletă a sezonului opt.
Va fi ospăţ mare, anul viitor, la Palatul Brukhental. Se împlinesc 300 de ani de la naşterea faimosului baron din Transilvania, iar evenimentele se anunţă a fi fastuoase şi încărcate de istorie. Oamenii de la palat s-au apucat deja de treabă.
Sambata, 05.09.2020, 09:08Cele mai gustoase preparate de toamnă sunt la târgul de la Muzeul Țăranului.
Postul Adormirii Maicii Domnului este unul dintre cele mai importante posturi pe care credincioșii le urmează de-a lungul anului. Cristian Mărgărit, consultant în nutriție, a venit la Neatza cu Răzvan și Dani să ne spună ce alimente consumăm...
Gustul Italiei, pe un singur platou, la terasă. Peștele și fructele de mare, gătite ca-n Spania, Grecia, Italia sau Portugalia, sunt perfecte pentru o zi fierbinte de vară.
Marian Duță, reporterul de la Neatza cu Răzvan și Dani, alături de Andra@hypnoticfoodie, ne prezintă cele mai bune preparate de savurat la iarbă verde.
Marti, 07.07.2020, 11:37Marian Duță, reporterul de la Neatza cu Răzvan și Dani, alături de Andra@hypnoticfoodie, ne prezintă cele mai bune preparate de savurat la iarbă verde.
Bucătarii nu mai aşteaptă redeschiderea restaurantelor, aşa că au făcut front comun direct în stradă. Din camioane sau rulote, gătesc chiar în faţa clienţilor. Şi fac de toate. De la burgeri. la fine-dining. La Cluj-Napoca, pofiticoşii au...
Duminica, 05.07.2020, 19:36A face un grătar – la tine acasă, în curte sau undeva la iarbă verde – este aproape un ritual. Cei mai mulți asociază mâncarea la grătar cu distracția și relaxarea, cu timpul liber petrecut cu cei dragi. În această perioadă este cel mai bine să respecți tradiția, dar la tine acasă, în curte, iar petrecerea să fie în familie, pentru siguranța tuturor.
Marti, 02.06.2020, 17:05Ploile din ultima vreme au făcut să apară şi melcii în număr foarte mare, mai ales în zonele cu multă verdeaţă. Iar pentru familiile defavorizate, culesul acestora este o sursă importantă de venit. Cât despre cei cu gusturi gastronomice...
Joi, 07.05.2020, 16:35Mirela Mateescu, cunoscută şi ca „profa de vin“ sau „wine story teller“, a explicat modul în care alegem corect vinul pentru masa de Paşte, în funcţie de preparate.
A fost o zi de foc pentru restaurantele care livrează mâncare la domiciliu. De Florii, comenzile pentru produse de peşte au pus la grea încercare nu doar priceperea, ci şi rezistenţa bucătarilor. Au gătit în continuu de dimineaţa până seara...
Luni, 13.04.2020, 07:54Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Printre beneficii se numără faptul că te ajută să ai energie pentru întreaga zi, scăderea riscului de apariție a bolilor și menținerea unei greutăți optime. De aceea, este recomandat să nu sari niciodată peste micul dejun și, mai mult decât atât, să știi ce să mănânci pentru a avea o masă echilibrată și sănătoasă.
Marti, 31.03.2020, 19:24Dacă mai era vreo îndoială că românul nu este inventiv sau că nu se adaptează la orice situaţie, mai vine o dovadă din Gorj. Ciobanii de acolo s-au adaptat imediat pieţei virtuale. Oamenii, harnici cum îi ştiţi, muncesc de zor în stâne,...
Luni, 30.03.2020, 12:20