Chefi la cutite

LUNI, MARȚI | ora 20.00

Micul bucătar de doar zece ani i-a lăsat pe jurații „Chefi la cuțite” cu ochii în lacrimi!

 
+3 click pentru
galerie

Emisiunea culinară „Chefi la cuțite” nu este dedicată juniorilor, dar în ediția de marți seară, care a înregistrat un nou record de audienţă - cea mai bună cotă de piaţă la nivelul publicului comercial din acest sezon, impunându-se ca lider detaşat pe toate categoriile de public, un concurent de doar 10 ani a reușit să obțină mai multe rânduri de aplauze binemeritate din partea chefilor Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu.

Alexandru Mîrț abia ajunge la bancul de lucru, dar știe să fileteze, cunoaște tehnici de tăiere și tocare, precum și temperaturile optime de preparare ale cărnii și peștelui. Cu ochii rotunzi și un zâmbet timid, cel mai mic bucătar venit la ,,Chefi la cuțite” a mărturisit că s-a născut cu o înclinație către gastronomie, căci jucăriile lui din primii ani de viață erau oalele mamei și ale bunicii. Cu banii de colind Alex și-a cumpărat primul set de cuțite, pentru că gătitul era ,,jucăria” care îi trezea interesul.

Îi plăcea să experimenteze, iar pasiunea lui pentru bucătărie s-a născut întâi din rețetele dulci, pe care le stăpânea foarte bine „când era mai mic”. Prima prăjitură pregătită în totalitate de Alex a fost un cheesecake cu căpșuni, dar micul chef a continuat să învețe și secretele de coacere ale produselor de patiserie. A învățat într-un scurt timp cum să prepare plăcinte cu mere, biscuiți cu unt, sau croissante cu fructe, dar astăzi preferă rețetele mai complexe.

Aseară a venit emoționat în fața celor trei jurați cu o farfurie inspirată de cheful în echipa căruia își dorește să ajungă, Florin Dumitrescu. Alex a pregătit o farfurie complexă de păstrăv cu dovlecei și sos de iaurt și le-a oferit tuturor de pe platou o lecție de viață. Le-a povestit chefilor că a învățat să gătească din filmulețele lui chef Florin și că prezența sa la ,,Chefi la cuțite” este cel mai frumos moment din viața sa.

”În loc de mașinuțe și jucării, el își lua cuțite și oale!” Pare de domeniul SF, dar puștiul ăsta curăță și filetează pește. La zece ani!

„Un pui de om”, așa l-a descris uimit chef Scărlătescu, care a declarat că nici anumiți bucătari cu experiență veniți în concurs nu s-au ridicat la nivelul său. Alexandru Mîrț a gătit perfect peștele și înlăcrimat a luat din mâna viitorilor săi mentori cuțitul către etapa următoare.

Parcursul copilului minune al bucătăriei poate fi urmărit la ,,Chefi la cuțiteîn fiecare luni și marți, de la ora 20:00, doar pe Antena 1!

 

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Chefi la cutite, nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta.
Site-ul emisiunii este http://a1.ro/chefi-la-cutite/ şi este updatat zilnic cu ştiri.
Facebook avem pagina https://www.facebook.com/ChefiLaCutite,
YouTube canalul nostru este https://www.youtube.com/user/Antena1AntenaTVGroup/videos.  

Urmăreşte ediţiile integrale oricând, pe AntenaPlay. Dacă nu eşti în faţa televizorului, poţi urmări Chefi la cutite LIVE pe AntenaPlay: https://goo.gl/CD2oq2. Intră şi tu!

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe