Există câteva trucuri în bucătărie care ne ajută să măncam sănătos, dar şi să nu facem risipă de alimente. Probabil toţi ne-am întrebat măcar o dată dacă este bine să refolosim uleiul în care deja am gătit. Şi dacă da, în ce condiţii? Chef Munti, câştigatorul sezonul 6 Chefi la cuțite, ne învaţă să gătim cu cap, astfel încât uleiul refolosit să nu fie nociv pentru organism!
Chef Munti, câștigătorul sezonului 6 al emisiunii Chefi la cuțite, a dezvăluit ce putem facem cu uleiul pe care l-am folosit la prăjit. Mulți români sunt tentați să-l arunce, dar celerul bucătar a arătat ce putem face, pentru a preveni risipa în bucătărie.
Am aflat astfel că putem să refolosim uleiul! Trebuie să îl strecurăm, să-l răcim și apoi să-l ținem la frigider, pentru a-l refolosi atunci când dorim să prăjim din nou alte alimente. Singura condiție este ca acesta să nu fi fost ars.
Cum poți refolosi uleiul în care ai prăjit?
Se poate folosi o sită fină sau un tifon pentru a curăța uleiul. Acesta poate fi folosit la prăjit ouă, cartofi sau chiar diferite tipuri de carne.
Mai mult decât atât, uleiul în care am prăjit înainte carne îl putem refolosi ulterior pentru a obține o porție de cartofi prăjiți mult mai gustoși.
Secretul pentru a refolosi uleiul este să-l curățăm cât mai bine de resturi și să-l ținem la rece, la frigider, pentru a-l putea refolosi peste un timp mai îndelungat și pentru ca acesta să nu devină rânced.