De ce au adidașii acele găuri suplimentare la șireturi. Motivul pentru care sunt acolo

Toată lumea a observat că foarte mulți dintre pantofii sport - adidașii, tenișii, sneakerșii - au acele două găuri în plus în partea de sus a rândurilor prin care se introduc șireturile. Ele au un rost acolo, spun producătorii de încălțăminte.

De ce au adidașii acele găuri suplimentare la șireturi

Shutterstock

Ar putea apărea multe întrebări care să ne complice existența dacă ne-am decide într-o bună zi să stăm și să ne analizăm cu atenție vestimentația și încălțămintea. Una dintre aceste întrebări s-ar lega cu siguranță de acele două găuri suplimentare care apar în partea de sus a rândurilor prin care se introduc șireturile, găuri care reprezintă un mister la prima vedere.

Acele găuri există totuși acolo cu un motiv bine întemeiat, care ne-ar putea schimba viața de acum înainte și de care am putea să profităm în special atunci când vrem să mergem să alergăm sau să facem mișcare fizică intensă la sală.

Citește și: De ce nu sunt căzile pe măsura corpului. Motivul pentru care se construiesc astfel încât să nu ne încapă picioarele în ele

Cum să te legi la șireturi folosind cele două găuri suplimentare

Potrivit Mental Floss, acele găuri sunt o invenție cât se poate de utilă, dar cu o condiție: să știm să ne folosim de ele ca la carte.

Dacă ne legăm șireturile așa cum trebuie, folosind inclusiv acel ultim rând de găuri, ne vom bucura de mai multă siguranță atunci când facem mișcare fizică și asta pentru că șireturile nu se vor mai dezlega deloc.

Iată cum trebuie procedat. Mai întâi, trebuie să luați un șiret și să îl introduceți prin acea gaură suplimentară astfel încât să creați o buclă, apoi faceți la fel și în cealaltă parte, ca să creați două bucle. Următorul pas este să luați capetele ambelor șireturi și să le trageți prin bucle, strângeți apoi șireturile trăgându-le în jos, nu în sus, iar după ce le-ați strâns și fixat bine, încheiați cu o fundă.

Citește și: De ce portocalele sunt ambalate mereu în plase de culoare roșie! Explicația pe care trebuie neapărat s-o afli

Mai jos există un filmuleț care arată exact pașii.

Ultimele știri