Antena Căutare

De ce sunt mereu pulverizate cu apă legumele și fructele din magazine. Puțini pot intui motivul real

Toți oamenii care merg la cumpărături își doresc să cumpere produse cât mai proaspete. De obicei, le țintesc pe cele care arată și miros bine și nu este nimic greșit în asta. Mai există, însă, un motiv care i-ar putea face să cumpere produsul respectiv: faptul că îl văd stropit cu apă. Adevăratul motiv pentru care legumele și fructele sunt spălate s-ar putea să te surprindă.

femeie la cumparaturi cauta sa aleaga de pe un raft fructe si legume proaspete Galerie
De ce sunt mereu pulverizate cu apă legumele și fructele din magazine. Prospețime? Aspect? Iată explicația | Shutterstock

Când mergem la cumpărături de mâncare, ne place să credem că alegem de fiecare dată cele mai proaspete produse, în speranța că vom pune pe masa de acasă produse cât mai sănătoase pentru noi.

De obicei, oamenii nu stau să se gândească de două ori în magazine. Legumele și fructele care arată și miros bine sunt cumpărate imediat și nu este nimic greșit în asta. Mai există, însă, un motiv care i-ar putea face să cumpere leguma sau fructul respectiv: faptul că îl văd stropit cu apă. Adevăratul motiv pentru care legumele și fructele sunt totuși spălate s-ar putea totuși să te surprindă.

De ce sunt stropite cu apă legumele și fructele din magazine

Primul motiv la care mulți oameni se gândesc atunci când văd fructele și legumele stropite cu apă este că acestea sunt proaspete și vor rămâne fresh timp și mai îndelungat. Însă nu e chiar așa.

S-ar putea să credeți că vegetalele care au fost scoase din pământ și care nu își mai pot extrage umezeala din sol au nevoie să fie udate odată ajunse pe raftul magazinelor. Realitatea e alta, însă. Cele mai multe dintre ele nu au nevoie de așa ceva, ba din contră, excesul de apă poate duce la înmulțirea microorganismelor dăunătoare, astfel că produsele se pot deteriora mai repede decât dacă ar fi rămas complet uscate.

Reprezentanții magazinelor au un alt motiv pentru care spală cu apă legumele și fructele de la raft. E o strategie. Ele absorb apa și cântăresc mai mult pe cântar. O varză abia spălată o să cântărească mai mult și prin urmare va fi mai scumpă. Într-un articol din Mental Floss, este specificat cum prețul vegetalelor sau fructelor care absorb apă poate crește și cu 25 la sută mai mult în unele situații.

Așadar, concluzia pare simplă. Ca să evitați să plătiți mai mult, puteți încerca un truc simplu: să scuturați excesul de apă din produsele respective înainte să le puneți pe cântar și apoi în coșul de cumpărături. Ele pot fi spălate la fel de bine și acasă.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x