Antena Căutare

De ce trebuie să bagi la frigider aluatul de fursecuri înainte de coacere. Secretele pe care puțini pasionați de patiserie le știu

Gospodinele care sunt pasionate de patiserie știu deja că aproape orice rețetă de prăjitură sau cocături făcute la cuptor necesită timp și îndemânare.

aluat intr-un bol, cu o lingura in el
Gospodinele care sunt pasionate de patiserie știu deja că aproape orice rețetă de prăjitură sau cocături făcute la cuptor necesită timp și îndemânare. | Shutterstock

Multe dintre gospodinele care se pricep la pregătit prăjituri și dulciuri știu deja că în multe retete li se cere să bage la frigider aluatul înainte de a-l modela și a-l băga la cuptor. Cu toate acestea, prea puține femei știu care e motivul din spatele acestui truc.

Dacă faci aluat pentru fursecuri, înainte de a-l modela și de a-l așeza în tavă pe hârtia de copt, trebuie mai întâi să îl bagi la frigider. Sunt mai multe motive pentru care acest truc o să funcționeze și o să tea jute să obții fursecuri delicioase.

Citește și: Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă

De ce trebuie să stea la frigider aluatul de fursecuri înainte de coacere

După ce stă între 30 minute și 2 ore la frigider, aluatul va fi mai ușor de modelat, textura va fi una fină, iar gustul aluatului se va îmbunătății după ce se odihnește puțin la rece.

Citește și: Rețeta zilei la Super Neatza, 5 noiembrie 2021, preparată de Vlăduț - Fursecuri cu fructe uscate

Potrivit celor mai pricepuți patiseri și cofetari, aluatual pus la frigider ajută la întârirea untului pus în aluat, iar asta înseamnă că va dura mai mult timp ca acesta să se răcească în frigider. Prin urmare, biluțele de aluat pentru fursecuri se vor întinde în tavă mult mai greu atunci când sunt la cuptor, ducând la obținerea unor fursecuri perfecte, compacte și fragede.

Dacă alegi să nu bagi aluatul la frigider, atunci vei obține fursecuri subțiri, care se vor întinde pe o suprafață mai mare și vor fi mai crocante.

Citește și: Prăjitura Greta Garbo. Rețetă de colecție

Care e perioada ideală pentru a ține în frigider aluatul

Când vine vorba de textură, aluatul rece pentru fursecuri va duce la coacerea uniformă a fursecurilor care vor căpăta culoarea aurie. Acestea vor mai crocante pe margini și maim oi spre interior, potrivit Mental Floss.

Citește și: Fursecuri sub formă de bulgărași cu glazură de ciocolată albă și fistic. Rețeta lui Vladuț la Super Neatza, 9 decembrie 2021

Culoarea aurie spre maro apare la coacere pentru că refrigerarea îi permite făinei să se așeze și să se omogenizeze perfect cu restul ingredientelor din coca.

Acest process dice și la dezvoltarea unui gust mult mai armonios pe care orice gospodină își dorește să îl obțină.

Citește și: Fursecuri cu griș și cacao. Simple, delicioase și spectaculoase

Când vine vorba de perioada ideală de a ține la frigider aluatul, trebuie să știi că totul depinde de cât timp ai la dispoziție. În principiu, specialiștii spun că cu cât mai mult, cu atât mai bine. Ideal ar fi chiar să lași aluatul peste noapte la frigider, dacă nu te grăbești cu coacerea prăjiturelelor.

Cu toate acestea, dacă te grăbești și trebuie să pregătești sute de fursecuri pentru o petrecere, atunci e de preferat să așezi direct în tavă biluțele pentru fursecuri și să le lași în frigider pentru 15 minute înainte de a le coace.

Citește și: Fursecuri cu bezele roz și cremă de ciocolată

De ce angajații din restaurantele fast food trebuie să poarte șepci. Care e adevăratul motiv. Ei trebuie să aibă capul a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x