- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Campioni pentru familiile care le-au făcut din munte locul de joacă, apoi de performanţă şi de încercări la limita supravieţuirii. Dor Geta a urmat pasiunea tatălului şi modelul surorii mai mari. Şi şi-a dorit să cucerească vârfuri de mii de metri, acolo unde şi unui adult îi este greu să respire.
Pentru recordurile ei, tatăl s-a luptat inclusiv cu legile mult mai aspre ale altor state, care impun limita de vârstă pentru expediţiile riscante. În ultima ei postare pe blog, Dor Geta îşi exprima revolta pentru că nu e lăsată să cucerească Everestul. „Nu mai simţeam degetele şi imi ziceam să renunţ, dar în acelaşi timp spuneam că trebuie să continui”, declara fetița în trecut despre escaladele montane.
Pentru Dor Geta. dorul de munte pe care l-a descoperit la numai trei ani a eşuat într-un accident mortal. Pe o vreme cu avalanşe previzibile, copilul cu 8 recorduri mondiale de vârstă n-a mai avut soluţii de salvare. Cu toate că şi ea, şi Erik îşi aveau taţii-antrenori alături.
O fetiță cu visuri mari
Născută într-o familie din Râşnov cu pasiune pentru munte, Dor Geta a urmat modelul Crinei Coco Popescu, sora mai mare care făcuse deja performanţă în alpinism. Pentru ca fetiţa să urce la altitudini imposibile pentru un adult, tatăl a deschis o acțiune în justiție împotriva unui stat care nu permitea ascensiunea minorilor la altitudini de mii de metri. La doar 13 ani, Dor Geta flutura tricolorul pe cel mai înalt vârf din America de Sud: Aconcagua.
Anul acesta, Dor Geta, copilul pe care chiar Federația Română de Alpinism și Escaladă l-a numit în 2016 cel mai bun sportiv, visa la un nou record mondial de vârstă. Să escaladeze al doilea, cel mai înalt vulcan din lume.