Printre oraşele-muzeu ale României se numără și Cetatea Sibiului. A fost invincibilă vreme de sute de ani şi încă mai păstrează aerul de odinioară. Cetatea Sibiului se remarcă, în primul rând, prin bogăţia de stiluri arhitecturale ce se îmbină armonios. Nu degeaba, în anul 2007, oraşul a fost desemnat Capitala Culturală Europeană.
De-a lungul a trei secole, Cetatea Sibiului a fost întărită cu trei ziduri de apărare, bastioane şi turnuri înalte. Toate se zăreau de la mare depărtare, stârnind astfel teama invadatorilor. De aici şi numele de Oraşul Roşu, sau oraşul greu de cucerit. Astăzi, atrage o mulţime de turişti dornici să exploreze fortificaţiile unice, păstrate aproape ca în secolul XVI.
Farmecul aparte al cetăţii, ridicate în punctul zero al Sibiului, te învăluie încă de la primii paşi pe străduţele sale boeme. Despre Strada Cetăţii, încă străjuită de cele trei turnuri medievale de apărare, se spune că este cel mai frumos loc de promenadă din Centrul Vechi. Iar între zidurile sale, descoperim poveşti fabuloase despre cum s-a împărţit cetatea în două oraşe.
Fiecare casă reprezintă etape succesive, cumulate în sute de ani, care dincolo de ce vedem la nivelul fațadelor reprezintă istorie.
Numai anul trecut, Cetatea Sibiului a fost vizitată de 600.000 de turiști aflați în căutarea unor bijuterii arhitecturale.
Citește și:
Telemeaua de Sibiu. Cum se păstrează și cum o deosebim de falsurile de pe piață
Antalya: Capitala Turismului... Zbor charter de la Constanţa spre Antalya, de anul viitor...