- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente
- 3 mere
- 100 gr unt
- 150 gr zahar
- 3 albusuri
- Sare
- Un praf de scortisoara
Mod de preparare
Dacă vrei să prepari un desert rapid dar extrem de savuros, atunci iată o rețetă simplă, propusă de Mălina Huszar.
Se curata merele de coaja si de casa seminala, apoi se spala si se pun la fiert cu 50 gr de zahar. Cand au fiert se strecoara de sirop si se blendeaza pana devin piure. Se lasa la racit. S
e mixeaza zaharul cu untul pana devin un amestec aerat si se adauga peste piureul de mere aromatizat cu scortisoara. Separat se bat albusurile spuma cu praful de sare, dupa care se adauga compozitia de mere se incorporeaza usor pentru a ramane pufos.
Se pun in forme tapetate cu unt si se dau la cuptor cca 10 min pe 200 grade.
File de șalau provincial, o rețetă a Mălinei Huszar... Ciprian Feghiuș prepară crap la cuptor!...