Ingrediente
- 100 g biscuiti digestivi
- 30 g unt
- 150 g ciocolata 52%
- 2 oua
- sare
- zahar 50 g
- 100 ml frisca
- Sos de caramel:
- 100g zahar
- 50g frisca
Mod de preparare
Dacă își dorești să îi impresionezi pe cei dragi cu un desert inedit, atunci încearcă această rețetă de mousse de ciocolată.
Pentru patul de biscuiti maruntim biscuitii si ii amestecam cu untul topit, dupa care punem compozitia in formele dorite si dam la rece. Ciocolata se rupe bucatele si se topeste pe baie de aburi sau la microunde (trebuie sa fie topita omogen) si o amestecam cu galbenusurile. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cu cele 50 g de zahar, se bate si frisca, dupa care se incorporeaza toate usor.
Spuma de ciocolata se toarna peste patul de biscuiti si se da la rece. Pentru caramel se caramelizeaza zaharul, inainte de a adauga frisca se toarna cateva figurine pt decor, dupa care se adauga frisca si se face un sos de caramel. Se poate adauga sare in sosul de caramel, dupa gust.