Ingrediente
- Piept de curcan 3x 50 g
- Frunza de salvie jumatate per beef
- Bacon 3 felii mici
- Couscous
- 1 frunza de dafin
- 1 ram mic de cimbru
- 5 boabe de piper negru
- Sare
- ardei gras (galben, rosu si verde)
- Patrunjel
- Lamaie
- Vin rosu (Cabernet sauvignon)
Mod de preparare
Se monteaza carnea in felul urmator: piept de curcan – frunza de salvie – bacon. Se prajeste pe partea cu bacon-ul pana devine auriu, apoi se intoarce o singura data pe partea carnii pana ajunge la culoarea dorita (aurie).
Pentru couscous: Intr-o oala se pune apa la fiert cu frunza de dafin, ramul de cimbru, boabele de piper negru, sare. Intr-un vas se pune couscous-ul si se adauga apa fierbinte pana se acopera in intregime. Se acopera cu folie de prospetime pana cand se trage toata apa. Dupa ce este gata se misca cu o furculita astfel incat couscous-ul sa fie separat. Se adauga ardei gras, trio-ul galben, rosu si verde pentru contrastul de culoare, pantrunjel taiat marunt, suc de lime. Pentru sos se face o reductie de vin rosu.