Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

De ce folosește Virgil Manescu întotdeauna expresia “Ca la Paris”

"Că la Paris..." este expresia pe care Virgil Mănescu o foloseşte de fiecare dată când vorbeşte de standard înalte. Dacă va întrebaţi motivul pentru care o foloseşte, Virgil explică:

"Că la Paris..." este expresia pe care Virgil Mănescu o foloseşte de fiecare dată când vorbeşte de standard înalte. Dacă va întrebaţi motivul pentru care o foloseşte, Virgil explică:

“Această expresie este demult împământenită în vocabularul meu şi ea provine de la străbunicul meu. În acele vremuri, în care înaintaşii familiei mele au studiat şi trăit, totul era "că la Paris"... Modă, stilul de viaţă al burghezimii şi vorbitul în franceză erau chic... Şi să nu uităm că însuşi Bucureştiul era poreclit micul Paris! De fiecare dată când revin acasă din Paris, am o nostalgie teribilă legată de "oraşul îndrăgostiţilor".


Spun mereu ba că lucrurile nu stau că acolo, ba că drumurile nu sunt că acolo, ba că modă nu este la fel, ba una, ba altă, şi de fiecare dată aproape cu un oftat... spun: "nu e domnule că la Paris..."

Pentru mine, această expresie, mă duce cu gândul la generaţiile din familia mea ce au trecut prin şcolile de formare profesională, prin şcolile de artă şi meserii ale Parisului şi mă obligă de a păstra un înalt standard profesional. Expresia "Ca la Paris..." rămâne pentru mine un etalon al înaltei ţinute morale şi profesionale, ce l-am asimilat pe durata numeroaselor şederi în Paris.

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Iadul Bucătarilor nu e panică:). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/iadul-bucatarilor/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts, iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttps://antenaplay.ro/iadul-bucatarilor.