Antena Căutare

Sorin Bontea, un Chef dur cu suflet mare! Ce amintiri îl leagă de ziua de 8 Martie!

Este unul dintre cei trei jurați Hell's Kitchen - Iadul bucătarilor, însă în realitate, Sorin Bontea are o personalitate sensibilă. Cu ocazia zilei de 8 Martie, Chef Sorin vorbește deschis despre mama sa și amintirile copilăriei

Este unul dintre cei trei jurați Hell's Kitchen - Iadul bucătarilor, însă în realitate, Sorin Bontea are o personalitate sensibilă. Cu ocazia zilei de 8 Martie, Chef Sorin vorbește deschis despre mama sa și amintirile copilăriei.

1. Ce amintiri ai legate de 8 Martie?

Făceam felicitări pictate. În fiecare an, când eram copil, confecţionăm astfel de felicitări pentru mama. Uneori presăm flori şi, când erau uscate, le foloseam pe felicitări. Nu prea aveam bani pentru a cumpără flori, dar găseam întotdeauna prin grădini. Aşa că reuşeam cumva să mă prezint acasă şi cu un bucheţel de flori.



2. Cât de apropiat eşti de mama ta? Obişnuieşti că în fiecare an de 8 Martie să îi faci vreun cadou?


Suntem foarte apropiaţi şi da, în fiecare an de 1 şi 8 martie îi cumpăr mărţişoare şi flori. Am fost crescuţi să respectăm tradiţiile, astfel că mă prezint la ea cu câte un mic cadou la fiecare sărbătoare. A două zi de Crăciun e cel mai frumos, pentru că ne strângem la ea toţi fraţii cu familiile noastre – soţii, copii, nepoţi şi ea e foarte fericită să ne vadă în jurul ei.



3. Mama ta a fost bucătăreasă. Ce mâncare ai învăţat să găteşti de la ea?

Primele lecţii de bucătărie ea mi le-a dat. Fiind cel mai mic dintre fraţi, stăteam tot timpul cu ea în timp ce gătea şi aşa cred că am prins microbul bucătăriei. Îmi place mult şi acum ciorbă de cocoş de ţară, cu care am crescut. Ţin minte că mergeam la bunici şi mama tăia cocoşul, pregătea carnea, legumele şi la final ne îmbia cu o ciorbă perfectă. E una dintre preferatele mele şi acum. Apoi, mama pregătea pe un cuptor de pământ nişte turtite, cu care mâncăm ciorbă. Cred că e unul dintre cele mai bune gusturi pe care le-am simţit vreodată.



4. Cea mai frumoasă amintire pe care o ai cu mama ta.

Când am făcut-o bunica. Şi când m-am însurat. A fost foarte bucuroasă pentru mine.



5. Îţi aminteşti cum a reacţionat când i-ai spus că va fi bunica?

Da. A fost foarte fericită, deşi nu am fost eu primul dintre fraţi care i-a adus un nepot. Eu sunt cel mai mic şi sunt ultimul care a devenit tată. Dar contează şi asta. Mama m-a ajutat atunci foarte mult cu sfaturi, eram tineri când am devenit părinţi şi nu ne pricepeam noi la copii. De altfel, mama a fost mereu un sprijin şi întotdeauna am găsit la ea un sfat bun, o vorba blanda.



6. Dar când i-ai spus că vrei să te faci bucătar?

Ţin minte că m-a încurajat. M-a susţinut când i-am spus că asta vreau să fac. Noi, părinţii, în general ne ferim să ne încurajăm copiii să ne urmeze meseria, întotdeauna parcă vrem ce e cel mai bun pentru ei. Mama ştia că a fi bucătar nu e o meserie uşoară, cu toate astea nu m-a descurajat nicio secundă. Cred că de la ea am luat gustul pentru mâncare, de la ea am învăţat să simt ingredientele. Mama găteşte foarte bine şi de mic am fost obişnuit să apreciez o mâncare bine făcută.



7. Ce îi vei dărui de ziua femeilor anul acesta?

Flori cu siguranţă. Şi poate ceva dulce.

Cel de-al doilea sezon ”Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor” debutează cu două ediții, pe 9 și 10 martie, de la 20.30.

POVEȘTILE HK: Istoria gumei de mestecat. Cum făceau baloane oamenii din Antichitate!... Uite cum arăta chef Florin Dumitrescu în urmă cu cinci ani! N-o să-ți vină să crezi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Iadul Bucătarilor nu e panică:). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/iadul-bucatarilor/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts, iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttps://antenaplay.ro/iadul-bucatarilor.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x