Antena Căutare

Cea mai frumoasă și talentată fată din Maramureș se alege, în această seară, la "Ie, Românie"

Aventura “Ie, Românie” continuă în această seară, de la ora 21.15, la Antena 1, cu finala din Maramureș. Cele mai frumoase și harnice șase fete descoperite de Mircea Radu și ajutoarele sale din această ediție, Dana Săvuică și Ionuț Iftimoaie, dar și cei mai talentați localnici pe care aceștia i-au aflat în căutările lor prin regiune vor urca pe scena căminului cultural din Botiza, în fața juraților Andreea Bălan, Cosmin Seleși și Nicolai Tand, veniți special de la București.

Aventura “Ie, Româniecontinuă în această seară, de la ora 21.15, la Antena 1, cu finala din Maramureș.

Câte trei maramureșence, una mai mândră ca alta, au fost alese pe sprânceană de Dana Săvuică și Ionuț Iftimoaie, după prima ediție „Ie, Românie”

Cea mai frumoasă și talentată fată din Maramureș se alege, în această seară, la "Ie, Românie"

Cele mai frumoase și harnice șase fete descoperite de Mircea Radu și ajutoarele sale din această ediție, Dana Săvuică și Ionuț Iftimoaie, dar și cei mai talentați localnici pe care aceștia i-au aflat în căutările lor prin regiune vor urca pe scena căminului cultural din Botiza, în fața juraților Andreea Bălan, Cosmin Seleși și Nicolai Tand, veniți special de la București.

În finala din această seară, de la Botiza, se vor alege cel mai talentat localnic și cea mai frumoasă fată din Maramureș. Primul va fi premiat pe loc cu 1.500 de lei, iar cea mai frumoasă fată a regiunii va primi un premiu de 5.000 de lei și se va califica pentru marea finală de la București, cu un premiu de 20.000 de euro.

Cea mai frumoasă și talentată fată din Maramureș se alege, în această seară, la "Ie, Românie"

Aseară, la Antena 1, caravana “Ie, Românie” condusă de Mircea Radu s-a oprit în prima regiune istorică din cele nouă pe care le va străbate în această aventură de redescoperire a mândreții satului românesc.

În Maramureș, prezentatorul show-ului, Mircea Radu, și cele două vedete aflate în competiție pentru descoperirea celor mai faine fete de la țară și a celor mai talentați săteni, Dana Săvuică și Ionuț Iftimoaie, au fost întâmpinați cu horincă și bucate alese de oamenii din Botiza, Bogdan Vodă, Șieu și Rozavlea, localitățile în care s-au desfășurat căutările. În “țara” lui Pintea haiducul, oaspeții de la București au aflat, înainte de toate, că aici obiceiurile sunt lege, portul e sfânt, iar cuvântul dat e cuvânt dat. Iar surprizele plăcute pe care le-au avut în Maramureș au continuat pe parcursul celor aproape două zile în care au bătut cu piciorul ulițele celor patru localități, în căutare de talente și frumuseți. Au aflat aici oameni ospitalieri, fete frumoase, deștepte, dezinvolte și un pic timide, dar și talente neaoșe. “E plăcut să constați că fetele de aici sunt timide, la modul frumos. De aceea poate pentru ele a fost un pic dificil să accepte provocarea de a urca pe o scenă”, spune Ionuț Iftimoaie.

Cea mai frumoasă și talentată fată din Maramureș se alege, în această seară, la "Ie, Românie"

Preselecțiile au umplut până la refuz cocheta sală a căminului cultural din Botiza. “Am ceva emoții, dar sunt convins că echipa mea este una foarte bună Am mers foarte mult din casă în casă, zici că eram în campanie electorală, și am reușit să găsesc un număr mare de fete frumoase”, spunea Ionuț, înainte de show. „Cred că va fi un concurs aprig”, a completat Dana. Și așa a fost.

Cea mai frumoasă și talentată fată din Maramureș se alege, în această seară, la "Ie, Românie"

Probele la care au fost supuse mândrele satului au fost dintre cele mai ingenioase și amuzante. Cum la țară mai importantă e porecla decât numele, fiecare dintre ele a trebuit să spună cum i se zice. Cu acest prilej am aflat și cum li se spune în locurile natale lui Ionuț Iftimoaie și Danei Săvuică. “Mă numesc Ionuț Iftimoaie și sunt de-al lu Nelu lu Bolfă (n.n. bolfă – umflătură, de obicei în urma unei lovituri). Asta e în premieră mondială, pentru că n-am mai spus-o niciodată”, a spus el. „Părinții mei sunt de pe Valea Dâmboviței și tata e Gheorghe Săvuică de-al lui Cuțitaru”, a adăugat Dana.

Cea mai frumoasă și talentată fată din Maramureș se alege, în această seară, la "Ie, Românie"

La „Lecția de regionalisme”, vedetele au fost năucite cu expresii maramureșene, spuse de fete, pe care au trebuit să le tălmăcească. Hrenzele (plăcințele din cartofi dați pe răzătoare), picioci (cartofi), scrijă (felie), ai (usturoi), custură (cuțit cu care fierarul curăță copita la cal), săcriu (sertarul de sub tăblia mesei) sunt câteva dintre cuvintele care i-au pus în încurcătură pe Dana și Ionuț. După ce au fost făcute knock-out de dicționarul maramureșan, vedetele s-au salvat cu o rundă mai pe înțelesul lor, mai ales al Danei, o cunoscătoare într-ale modei, căci fetele au trebuit să defileze, pe rând, ținând în mână un steag împodobit, specific pentru nunțile maramureșene.

Cea mai frumoasă și talentată fată din Maramureș se alege, în această seară, la "Ie, Românie"

A urmat o probă pe gustul fetelor, “Disco Maramu’”, în care au arătat cât de bine se mișcă pe diferite ritmuri, dar și o alta care le-a plăcut la fel de mult, “Fete și talente”, în care fiecare a avut la dispozițe câteva minute să arate la ce anume se pricepe cel mai bine. “Continuă proverbul” și “Tălmăcește-mi zicala” au fost alte două probe pe care frumoasele satului le-au trecut cu bine.

Cel mai tensionat moment al serii a fost acela când fiecare dintre cele două vedete a trebuit să aleagă din tabăra sa doar trei fete, pentru marea finală locală de a doua zi.

Așa se face că Dana va merge mai departe, în această seară, cu Mădălina (17 ani), din Șieu, Maria (20 de ani) și Rodica (16 ani) din Bogdan Vodă. Pe când Ionuț va miza pe Maria (16 ani), din Botiza, Adriana (17 ani) și Oana (14 ani) din Rozavlea.

Cine sunt cei mai talentați localnici pe care vedetele de la București le-au descoperit în această regiune, dar și cine va fi aleasă cea mai mândră fată din Maramureș, telespectatorii Antenei 1 vor afla în această seară, de la ora 21.15, la “Ie, Românie”, show-ul prezentat de Mircea Radu.

Câte trei maramureșence, una mai mândră ca alta, au fost alese pe sprânceană de Dana Săvuică și Ionuț Iftimoaie, după pr... ”Tu ești un om foarte bun”. Rodica, una dintre mândruțele descoperite pe ulițele satului, o face pe Dana Săvuică să plân...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Emisiunea ,,IE, Românie” explorareaza cele mai frumoase zone cu scopul de a descoperi oameni care să poată reprezenta cu mândrie țara. Fiecare va avea doi invitați speciali- două vedete ce vor bate colțurile României la pas, în căutarea de fete frumoase și oameni talentați. După preselecții, concurenții aleși vor fi nevoiți să demonstreze că pot menține tradiția vie, indiferent de tipul talentului lor, într-o gală regională. Câștigătorii vor fi desemnați de juriul show-ului. In ultima săptămână, capitala va găzdui finala națională, unde același juriu va alege cea mai mândră dintre cele nouă fete descoperite de vedetele participante, în regiunile istorice ale României. 

Pe Insta suntem aici: https://www.instagram.com/ie.romanie/

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x