Antena Căutare

Cum a devenit "Insula Iubirii" un fenomen la nivel național. Care e explicația sociologilor, după viralizarea mai multor momente

Emisunea Insula Iubirii, sezonul 8 a devenit preferata românilor, iar dovada constă în faptul că show-ul a fost de multe ori lider de audiență și multe momente din emisiune au devenit virale.

Galerie
Fenomenul a luat o amploare atât de mare încât s-au organizat seri de proiecție a emisiunii la multe terase din toate orașele din țară. | A1

Insula Iubirii, show-ul care testează fidelitatea partenerilor într-un cuplu, a devenit un adevărat fenomen în sezonul 8, iar fanii emisiunii au făcut deja mai multe grupuri în care distribuie meme-uri și imagini cu momentele lor preferate.

Cum a devenit Insula Iubirii un adevărat fenomen

Fenomenul a luat o amploare atât de mare încât s-au organizat seri de proiecție a emisiunii la multe terase din toate orașele din țară.

Citește și: Cum arată vila în care locuiește ispita Marcel Andrei de la Insula Iubirii sezonul 8: „Aici e un view superb ca să vezi sumpsetul”

Articolul continuă după reclamă

Replici de-ale concurenților și ispitelor sunt astăzi pe buzele tuturor și apar des pe rețelele de socializare. Sociologii au analizat situația și au venit cu o explicație.

Se pare că unul dintre principalele motive pentru care această emisiune a devenit rapid preferata românilor este pentru că tuturor ne place să analizăm și să judecăm viețile altora. Un alt motiv ar fi faptul că reușim să ne simțim parte dintr-un grup atunci când mai multe persoane cu interese comune (ex: Insula Iubirii) ajung să se întâlnească și să discute pe marginea aceluiași subiect.

Multe vedete au preluat și ele câteva dintre replicile virale de la Insula Iubirii, sezonul 8, postând pe rețelele de socializare că și ele urmăresc cea mai în vogă emisiune.

Citește și: Insula Iubirii sezonul 8. Mama Cristinei, nouă replică dură pentru Andrei. Ce a scris pe internet

Deja toată lumea știe care sunt cele mai spumoase personaje din noul sezon și internetul s-a umplut de secvențe amuzante din episoadele de Insula Iubirii. Mulți artiști români se folosesc deja de emisiune ca sursă de inspirație pentru sketch-uri, muzică și show-uri de stand-up.

De cealaltă parte, multe branduri au inscripționat deja haine și bijuterii cu replicile virale din emisiunea fenomen. Unii dintre fanii show-ului au îndrăznit chiar să își tatueze replicile faimoase, dar doar temporar.

Explicația socilogilor nu a întârziat să apară.

"Insula Iubirii este un soi de exerciţiu de dramaturgie socială. Poţi privi un spectacol de la tine de acasă să vezi cum ar arăta lucrurile cu miză nulă, fără a risca pe propia piele, şi în acelaşi timp să înveţi ce se poate întâmpla într-o relaţie, cum pot evolua lucrurile. Emisiunile de tip dating sunt foarte interesante. Practic, urmăresc de la distanţă, critică, îşi pun problema că ar putea să fie mult mai buni decât atât doar pentru că sunt apăraţi de ecranul televizorului", explică Antonio Amuza, sociolog, potrivit Observator.

Citește și: TOP meme-uri cu Insula Iubirii. Cele mai haioase glume cu și din sezonul 8

Multe găști de prieteni și rude se strâng la terase să vizioneze live și să comenteze episoadele din Insula Iubirii sezonul 8.

"Vedem podcasturi, vedem discuţii care se consumă în jurul acestui eveniment şi oamenii simt nevoia să facă parte într-un fel sau altul. Am o parte dintre studenţi care aleg să studieze arhetipurile sociale sau modul în care comunicarea se construieşte în faţa camerelor", a mai adăugat Antonio Amuza, sociolog.

Cum arată vila în care locuiește ispita Marcel Andrei de la Insula Iubirii sezonul 8: „Aici e un view superb ca să vezi ... Ce mai face Cati de la Insula Iubirii. Fosta iubită a lui Răzvan își crește singură fiul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x