Live acumObservator 12
Prime Time 20:30X Factor

JO 2016. Handbal feminin: Victorie foarte importantă pentru România, 24-21 cu Spania

Naționala feminină de handbal a României a învins formația Spaniei cu scorul de 24-21 (13-11), vineri, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro și păstrează șanse de calificare în sferturile de finală.

Naționala feminină de handbal a României a învins formația Spaniei cu scorul de 24-21 (13-11), vineri, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro și păstrează șanse de calificare în sferturile de finală.

În minutul 10 al partidei cu Spania s-a auzit parcă pentru prima dată acel ”Pentru cine jucăm noi? Pentru noi!”, rostit de căpitanul naţionalei, Valentina Elisei-Ardean, la un time-out.

România conducea cu 6-3, fetele erau montate după ce, joi noapte, au fost în tribună la succesul de aur al echipei de spadă. Majoritatea sportivilor din delegaţia României la Rio s-au dus şi ei la meciul fetelor de la handbal şi, tot pentru prima dată, s-a auzit clar în tribune ”România, România”.

Meciul a continuat cu tricolorele în avantaj, 11-9 (min. 22), după un 7 metri apărat de Ionica Munteanu, iar la pauză tabela arăta 13-11, pe fondul unui joc în care ambele echipe şi-au arătat calităţile, dar şi slăbiciunile.

La reluare, România s-a dus rapid la 17-11 (min. 38), pe fondul unui joc devastator în ambele faze, dar ibericele au profit de fiecare atac tricolor în grabă şi de apărarea prinsă pe picior greşit (18-17, min. 44). Tricolorele au intrat la time-out, pentru că jucau de parcă pierdeau trenul în gară.

A venit însă şi egalarea, 18-18 (min. 45), fanii brazilieni din Future Arena au început să huiduie fiecare atac al României, Neagu nu mai făcea faţă, folosită fiind în ambele faze de antrenorul Tomas Ryde, iar Spania a profitat, 19-18, de la 13-18 în doar câteva minute.

Cu opt minute înainte de final, galeria României a putut fi auzită din nou, Paula Ungureanu a închis poarta la câteva faze (13 aruncări apărate până în minutul 53), iar ultimele minute au fost nebune. 23-21, în minutul 58, după golul Elizei Buceshi. Spania a intrat la time-out.

Fetele din echipa de spadă a României, medaliate cu aur, erau şi ele în sală.

Recomandari