David Popovici, noua senzație a natației mondiale, oferte senzaționale din America. Ce se poate întampla cu el dupa JO 2020

David Popovici face senzație la Jocurile Olimpice de la Tokyo. După ce s-a clasat pe locul 4 în finala la 200 metri liberi, sportivul a reușit să se califice în finala la 100 metri liberi, competiție la care a terminat pe locul 7.

David Popovici face senzație la Jocurile Olimpice de la Tokyo. După ce s-a clasat pe locul 4 în finala la 200 metri liberi, sportivul a reușit să se califice în finala la 100 metri liberi

Profimediaimages.ro

Înotătorul român a ocupat locul al patrulea în a noua serie a probei de 100 de metri liber din cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo şi s-a calificat în semifinale cu al optulea timp.

După semifinala de miercuri, David Popovici s-a calificat în finală la 100 metri liber de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Tânărul sportiv a ocupat locul patru în prima semifinală, cu timpul de 47.72, primul loc fiind ocupat de americanul Caeleb Dressel (47.23).

Citește și: Reacția Ancuței Bondar după ce a câștigat prima medalie de aur la Jocurile Olimpice 2020 împreună cu Simona Radiș

"Am vrut să înot spre stânga, a fost prima dată când am încercat asta. Sunt tot felul de strategii, pe care le știm eu și antrenorul meu. El știe mai bine cum a fost cursa asta. Am vrut doar să-l sperii puțin (n.r. pe Caeleb Dressel) și cred că am reușit. În finală nu știu ce strategie voi avea, trebuie să vorbesc cu antrenorul", a declarat David Popovici, la TVR 1, despre tehnica folosită în semifinale.

A doua semifinală a fost câştigată de rusul Kliment Kolesnikov. Astfel, Popovici s-a calificat în finală cu al cincilea timp. În finala de 100 metri liberi, David s-a clasat pe locul 7.

Ce oferte a primit David Popovici din SUA

Performanțele lui David Popovici nu au trecut neobservate și, conform antrenorului său, sportivul român are o mulțime de opțiuni.

Citește și: Larisa Iordache, șansele să se recupereze și să ajungă în finală, la Jocurile Olimpice 2020. Cristian Moldovan: "Noi sperăm"

"Sunt contacte în SUA, dar când ajungi la un anumit nivel nu știu cât te mai ajută sistemul NCAA. Și nu știu dacă David chiar asta își dorește. Poate vrea să rămână în țară sau în Europa, la o facultate. Opțiunile sunt deschise și foarte vaste. Decizia îi va aparține doar lui și familiei" - Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici, conform Hot News.

Performanțele lui David Popovici, românul care impresionează la JO 2020

David Popovici a început să înoate la recomandarea unui medic ortoped pentru a își corecta problemele de la nivelul coloanei vertebrale. Curând și-a perfecționat tehnica și la doar 10 ani a obținut primul său titlu național la înot.

Așa a început cariera profesionistă și, cu ajutorul antrenorului Adrian Rădulescu, a luat start seria de rezultate remarcabile. În 2019, David Popovici a reușit să cucerească aurul la 100 m liber, bifând un record național la categoriile 15,16,17 și 18 ani. De asemenea, a obținut argintul la 50 și 200 m liber.

Citește și
Colaj de fotografii cu Gabriela Prisăcariu și Dani Oțil în timp ce țin în brațe copilul. Băiatul se numește Luca Tiago
Cine sunt nașii de botez ai lui Luca Tiago. Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu și-au creștinat fiul
Cine sunt nașii de botez ai lui Luca Tiago. Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu și-au creștinat fiul
barbat dormind intr-un pat alb
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Un bărbat dormea în pat atunci când a simțit că ceva se mișcă. Când a ridicat pătura a încremenit de spaimă. Ce era lângă el
Ramona Olaru a avut parte de o farsă în direct la Neatza de Weekend. Un vlogger i-a spus că i-a avariat mașina
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
Ramona Olaru, momente de panică în timpul emisiunii. Asistenta tv a aflat în direct că invitatul i-a lovit mașina în parcare:
Mai multe articole

Citește și: Jocurile Olimpice 2020. Echipa de fotbal a României a revenit la JO cu o victorie, după 57 de ani. Prima reacție a FRF

Un an mai târziu, românul a cucerit titlurile naționale de seniori la 100 și 200 m liber și mixt. În 2021, Popovici și-a trecut în palmares un nou record mondial la juniori - 47:30 - cel mai bun timp al anului, inclusiv la seniori.

Parteneri
Coafura Angelinei Jolie la premiera Eternals din Roma a fost criticată de fanii de pe rețelele sociale. Motivul pentru care a stârnit reacțiile tuturor
Coafura Angelinei Jolie de la premiera filmului Eternals din Roma a ajuns un adevărat subiect de dezbatere pe internet. Deși actrița a avut o imagine impecabilă pe covorul roșu, fanii vigilenți au remarcat rapid o greșeală de proporții în look-ul vedetei. Se pare că stilistul Angelinei s-a grăbit atunci când i-a adăugat artistei câteva extensii de păr.
Catine.ro
Ultimele știri