Larisa Iordache nu va concura în finala de la bârnă la Jocurile Olimpice 2020. De ce s-a retras gimnasta

Gimnasta Larisa Iordache nu va concura în finala olimpică de la bârnă, a anunţat, marţi, COSR - Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Sportiva s-a retras de la Jocurile Olimpice 2020 din cauza problemelor de la gleznă.

Larisa Iordache

Hepta

UPDATE: Primul mesaj al Larisei Iordache după ce s-a retras din finala olimpică de la bârnă, Jocurile Olimpice 2020

Larisa Iordache a abandonat fiala la bârnă de la Jocurile Olimpice 2020 pentru că accidentarea care avusese loc în luna iulie, la aterizarea de pe bârnă, i-ar fi pus viața în pericol și nu putea face față durerii.

"Nu vom înţelege niciodată de ce drumul pe care ni-l alegem este atât de dur cu noi în unele momente când ai nevoie să te lase să mergi liniştit spre ce vrei tu să faci. Am încercat şi am sperat până în ultima clipă pentru această finală olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit. Durerea asta de la gleznă pe care o simt este peste limita mea de suportabilitate ca om. Am vrut să o fac pentru mine. Pentru mine şi pentru fiinţa care m-a împins pe drumul acesta, fiinţă care, din păcate, nu mai este lângă mine şi nu mai pot obţine un cuvânt de încurajare de la ea, însă ştiu că am iubirea necondiţionată a familiei mele. Vă iubesc! Este greu, greu, pentru că, de data asta, chiar am crezut că o să fie bine totul. Însă, drumul nu se opreşte aici, cu această şansă nefructificată. Momentan pun puţină pauză şi o iau de la capăt când o să fiu pregătită să reiau totul din punct de vedere paihic, cât şi fizic. Antrenorilor mei vreau să le spun că îi iubesc pentru că, indiferent de situaţie, ei au crezut în mine şi în tot ceea ce am făcut. Şi pentru că au pornit cu mine pe drumul acesta chiar când nu aveam pe nimeni lângă noi. Şi vă apreciez pe voi, pe cei ce au sperat şi m-au încurajat", a scris Larisa Iordache pe Instagram.

Larisa Iordache s-a retras din finala de la bârnă

"Fără Larisa Iordache în finală olimpică! Problemele de la gleznă o împiedică pe Larisa să concureze azi. A încercat la încălzire câteva mişcări dar ea nu poate împinge în picior iar riscul unei accidentări e imens în aceste condiţii. Toţi suntem lângă ea! Capul sus, Larisa! Ştim că în condiţii normale ai fi luptat, ai fi arătat cât de frumoasă e gimnastica ta", a anunţat COSR.

Larisa Iordache a efectuat o examinare RMN după accidentare: entorsă la metatarsiene

Larisa Iordache a efectuat o examinare RMN după accidentarea de la aterizarea de pe bârnă din calificările din iulie, iar diagnosticul de entorsă la metatarsiene (piciorul stâng) a inclus şi recomandarea de pauză.

"Larisa Iordache este in finala olimpică la bârnă! Cu un adversar în plus, durerea la gleznă, Larisa a demonstrat încă o dată cât este de puternică și și-a văzut visul împlinit! 14.133 pentru evoluția sa la bârnă, al 4-lea punctaj al calificărilor! În următoarele zile ea va începe recuperarea, pentru ca pe 3 august să poată concura pentru medalii!", a transmis şi Federația Română de Gimnastică, pe Facebook.

Citește și: Jocurile Olimpice de la Tokyo. Larisa Iordache întâmpină probleme la gleznă și renunță la individual compus

Citește și
Prima reacție a lui Florin Salam după ce s-a spus că are probleme grave de sănătate. Manelistul a publicat un filmuleț
Prima reacție a lui Florin Salam după ce s-a spus că are probleme grave de sănătate. Manelistul a publicat un filmuleț
Kamara în două ipostaze diferite, alături de fiul său și fosta soție
Leon, fiul lui Kamara, a fost operat pentru a șaptea oară. Ce a dezvăluit artistul despre starea de sănătate a băiețelului
Leon, fiul lui Kamara, a fost operat pentru a șaptea oară. Ce a dezvăluit artistul despre starea de sănătate a băiețelului
Liviu Vârciu și Anda Călin
Liviu Vârciu, prima apariție la televizor alături de fiul său. De ce l-a ținut artistul ascuns de luminile reflectoarelor
Liviu Vârciu, prima apariție la televizor alături de fiul său. De ce l-a ținut artistul ascuns de luminile reflectoarelor
Mai multe articole

Gimnasta a reluat de astăzi pregătirea pentru finala la bârnă din 3 august 2021, în care s-a calificat cu a patra notă (14.133).

Jocurile Olimpice 2020, de la Tokyo, cel mai important eveniment sportiv de pe glob, au început pe 23 iulie 2021

Jocurile Olimpice 2020 au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus și au debutat pe 23 iulie 2021, cu restricții impuse de situația epidemiologică. Oficialii au stabilit ca Jocurile Olimpice de la Tokyo să se desfășoare în condiții speciale, fără spectatori.

Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt considerate cel mai important eveniment sportiv de pe glob. Evenimentul reunește anul acesta peste 11.000 de sportivi care vor concura în 339 de probe în 33 de sporturi. Țara noastră va fi reprezentată de 101 sportivi, a relatat news.ro.

La ediţia din acest an vor fi cinci noi sporturi: baseball-softball, karate, surfing, escaladă şi skateboarding. Pe lângă faptul că au fost introduse noi sporturi, vor fi şi probe noi în sporturile actuale, inclusiv baschet 3x3, BMX freestyle şi probe mixte la nataţie, atletism, triatlon, judo şi tir cu arcul. Se vor acorda 15 noi medalii de aur, la baschet 3x3, BMX freestyle şi pentru probele mixte.

Parteneri
Zodii ghinioniste în ziua de 19 septembrie 2021. 3 nativi care se vor confrunta cu probleme
Nativii vor fi puși la încercare pe parcursul zilei. Se anunță o perioadă dificilă pentru trei zodii ghinioniste în ziua de 19 septembrie 2021. Ele trebuie să învețe să-și depășească temerile pentru a putea trece cu bine peste problemele care par fără rezolvare. Ziua de 19 septembrie începe cu Venus în zodia Scorpionului care formează o conjuncție nefavorabilă cu Saturn în Vărsător.
Catine.ro
Ultimele știri