Căutare Live

10 rase de câini de talie mică potriviţi pentru familiile cu copii

În momentul în care este ales câinele potrivit pentru familiile cu copii, este important ca adulţii să se gândească la modul în care aceşti câini de companie urmează să interacţioneze cu cei mici.

Ilustrație.

unsplash.com

Fiecare rasă de câine are o serie de caracteristici speciale, însă nu toate sunt caracterizate de răbdarea şi energia compatibile pentru copii. Sunt însă şi rase de câini perfecte pentru cei mici, care vor deveni numaidecât prietenii şi partenerii de năzbâtii ai acestora.

Specialiştii de la RaseDeCaini.ro au realizat un top cu 10 rase de câini, ideale pentru copii pentru că sunt extrem de prietenoase cu aceştia. În acest top au fost incluse rasele de Bulldog Englez, Beagle, Yorkshire terrier, Papillon, Cavalier King Charles Spaniel, Brussels Griffon, Boston Terrier, Shi Tzu, Bichon Frise şi Pomeranian. Este interesant de constatat de ce aceste rase sunt compatibile cu copiii şi ce caracteristici mai importante le recomandă prezenta în preajma celor mici.

Trăsături care conturează personalitatea celor mai mulţi câini de talie mică în funcţie de rasă

Rase de câini cu trăsături compatibile cu un copil liniştit

1. Este una dintre cele mai calme rase de caini de talie mica. Bulldogii pot să accepte chiar şi cele mai trăznite idei ale copiilor şi au un nivel redus de energie, ceea ce înseamnă că stăpânii nu vor fi nevoiţi să îi plimbe des. Genul acesta de căţei sunt cei mai uşor de întreţinut. În plus, nu se poate spune că sunt pretenţioşi în ceea ce priveşte mediul în care trăiesc, deci pot să locuiască atât în apartamente mici cât şi în case mai mari.

2. Rasa Papillon, pe de altă parte, include căţeluşi care se remarcă prin faptul că sunt parteneri excelenţi, prieteni iubitori şi loiali. Pot fi excelenţi supraveghetori pentru copii. Sunt calmi, însă mereu în alertă şi oferă protecţie stăpânilor săi, chiar dacă sunt copii. Cea mai importantă caracteristică fizică a sa sunt urechile mari de tipul fluture.

3. Despre rasa Cavalier King Charles Spaniel mulţi spun că include căţeluşi mici adorabili, cărora le place nespus să fie strânşi în braţe. Este, cu siguranţă, un căţel care seamănă cu o jucărie, de care orice copil se poate îndrăgosti. Acest câine este extrem de atent cu familia şi foarte blând. Sunt consideraţi câini eleganţi şi de aceea chiar şi actorii faimoşi îl deţin. Este una dintre cele mai iubite şi populare rase de câini mici, demnă de dragostea întregii familii.

4. Sunt persoane care cred că Brussels Griffon sunt căţei nu foarte atractivi pentru modul în care arată. Se poate spune că sunt puţin ciudaţi prin aspectul lor, dar sunt foarte inteligenţi şi mai ales prietenoşi cu copiii şi cu pisicile. Ceea ce pare că le lipseşte foarte mult din aspect, compensează extrem de bine cu abilitatea de a face foarte multe trucuri. Nu este în cele mai bune relaţii cu gălăgia şi are nevoie de un mediu calm în care să se simtă bine.

5. Boston Terrier este un câine care iubeşte oamenii, pisicile şi copiii şi se înţelege extrem de bine cu alţi câini, fiind foarte adaptabil. Este una dintre cele mai des întâlnite şi apreciate rase mici şi este un puiuţ pe care mulţi iubitori de câini îl vor aproape.

6. Nu în ultimul rând, Bichon Frise. Foarte mic şi pufos, acest câine este un simbol pentru drăgălăşenie. Preferă să se joace cu stăpânii săi, indiferent dacă aceştia sunt copii sau adulţi. Deşi seamănă cu o jucărie a copiilor, Bichonul nu poate fi considerată rasă de jucărie ci mai degrabă o rasă care să nu se remarcă prin abilităţile sportive. Este iubitor de afecţiune şi adoră să stea în braţe. De asemenea, este atent şi afectuos cu copiii.

Rase de câini de companie recomandate copiilor activi

În această categorie, RaseDeCaini.ro a inclus căţei cărora le place să se joace, fiind deosebit de activi:

Rasă de câini de companie Beagle este înzestrată cu suficient de multă energie pentru a ţine pasul cu stăpânii foarte activi. Aceşti căţei se înţeleg extrem de bine cu copiii. Trebuie să fie periaţi foarte des şi pot să devină animale de companie foarte gălăgioase, însă se vor revanşa faţă de stăpân prin afecţiune şi devotament. Sunt câini ideali pentru familiile care locuiesc în case sau în apartamente mici;

Pe de altă parte, din rasa Yorkshire Terrier fac parte unii dintre cei mai drăguţi câini de talie mică. Deşi unii câini din această rasă sunt aproximativ de mărimea unei ceşti de ceai, au o personalitate extrem de puternică şi sunt o companie perfectă la drum. În plus, sunt animale de companie la modă încă din cele mai vechi timpuri;

Shi Tzu se disting prin bucuria permanenta care se combină perfect cu personalitatea vibrantă. Este o rasă cunoscută pentru blana pufoasă şi aspectul drăgălaş, însă are nevoie de extrem de multă îngrijire pentru a arăta foarte bine, inclusiv de periaj zilnic. Câinele acesta este un partener încântător pentru copii mai mari şi adulţi;

Pomeranianul este un alt câine pufos care merită toată atenţia. Este un căţeluş care provine din zonele nordice. Este curios şi inteligent şi este o rasă plină de viaţă. Cu abilităţile sale speciale poate fi dus la prezentări şi concursuri pentru că este uşor de antrenat. Se va înţelege bine cu orice persoană inclusiv cu copiii.

Ce înseamnă ora 11:11 în numerologie. Semnificații și curiozități
Dacă vrei să afli ce înseamnă ora 11:11 în numerologie, trebuie să știi că astrele au un...
Horoscopul zilei de 5 octombrie 2022. Gemenii trebuie să trăiască fără regrete. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 5 octombrie 2022 spune că Gemenii sunt genul de persoane care nu se uită...
Parteneri
Pui cu sos de ardei portughez, perfect pentru un prânz în familie
Catine.ro
Ultimele știri
x