- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Atunci când pleci în vacanță, trebuie să te asiguri că îți lași animalul de companie pe mâini bune, la pensiuni sau hoteluri pentru animale. Iată unde îți poți lăsa câinele sau pisica atunci când pleci de acasă pentru câteva zile.
Vara ne face să ne zboare gândul doar la vacanță, concediu și relaxare. Dar ce te faci când ai acasă un animal de companie jucăuș și atașat de tine? Trebuie să găsești o soluție pentru patrupedul tău atunci când vei fi plecat pentru câteva zile. Dacă nu ai cum să îți lași câinele sau pisica la vreo rudă, vreun prieten sau un vecin, atunci soluția perfectă este o pensiune sau un hotel pentru animale. Iată câteva variante pe care să le iei în considerare atunci când nu poți să îți iei animalul de companie cu tine în vacanță.
Unde îți poți lăsa animalul de companie când ești în vacanță
Înainte de toate, trebuie să te asiguri că îi faci proviziile necesare animalului tău de companie pentru toată perioada în care vei lipsi. De asemenea, fă curat în culcuşul câinelui sau al pisicii şi lasă la îndemână o listă cu sfaturi pentru cei care vor avea grijă de animale.
1. Lasă-l la o cunoştinţă apropiată
Aceasta este varianta cel mai puţin costisitoare. Dacă ai un prieten apropiat, vecin sau rudă care are disponibilitate și nu e alergic la părul de animale, atunci asta poate fi o variantă bună. Cu siguranță câinele sau pisica ta nu îți vor simți lipsa prea tare mai ales dacă sunt deja obișnuiți cu una din persoanele apropiate pe care o alegi.
Tot ce trebuie să faci este să lași mâncare la discreție, dar și câteva sfaturi de îngrijire, mai ales dacă persoana respectivă nu are experiență în îngrijirea animalelelor. Dacă nu ai cum să lași animalul de companie la cineva, poate reușești să rogi un prieten să trează zilnic pe la tine, să îl scoată afară, să îi curețe culcușul și să îl hrpnească.
2.Angajează o bonă
Bonele pentru animalele de companie au ajuns să fie la mare căutare în rândul persoanelor care din diferite motive pleacă pentru o perioadă mai lungă de acasă, fie într-o vacanță, fie în interes de serviciu. Dacă te pregăteşti pentru vacanţa, după ce îți rezervi zborul și cazarea ar fi cazul să te interesezi cum poţi angaja o bonă şi ce buget trebuie să aloci pentru această facilitate.
De asemenea, este bine să te interesezi ce fel de persoană este bona pe care o angajezi și cum își desfăşoară treaba. Este important să afli dacă vine să stea în permanenţă în casa ta sau dacă vine una-două ore pe zi, ce sarcini îndeplineşte, dacă face curat în culcuşul animalelor sau dacă are experienţă în acest domeniu.
3. Un hotel pentru animale
Hotelurile şi pensiunile pentru animalele de companie sunt şi ele o soluţie bună în cazul în care pleci în vacanţă şi vrei să fii sigur că patrupedul tău e îngrijit corespunzător. Cele mai multe pet hotels dispun de camere încălzite, covoraşe, pătuţuri speciale, la care se adaugă o mulţime de alte facilităţi. În plus, cel mai probabil îţi vei putea monitoriza animalele de companie de la distanţă, prin serviciul de live-webcam.
Exact cum este și în cazul bonelor, este indicat ca și în acest caz să te interesezi din timp la ce hotel vrei să-ţi laşi animalul de companie şi să rezervi rapid o cameră, întrucât cererea este mare şi locurile se ocupă imediat. Este important să ştii că, în cele mai multe hoteluri pentru animalele de companie este nevoie să prezinţi un certificat prin care să demonstrezi că pisica sau câinele tău are toate vaccinurile la zi şi că este deparazitat.
Cu toate acestea, dacă alegi varianta unui hotel pentru animale de companie, preţul pentru cazare nu este deloc unul mic, dar cel puţin ştii că merită să cheltui pentru confortul patrupedului tău.
O noapte de cazare la un hotel sau o pensiune pentru animale costă între 60 şi 120 de lei, în funcţie de facilităţi. Dacă bugetul tău este mai mic, poţi opta pentru cazarea animalului tău de companie în padocuri, adică în cuşti termoizolate şi încălzite, cu podină de lemn. O noapte de cazare într-un astfel de spaţiu te costă 40 de lei.
Dacă, însă, dorești să știi că nu doar tu pleci într-o vacanță, ci și prietenul tău necuvântător este răsfățat, atunci poți găsi hoteluri pentru animale cu o mulțime de facilități. Există astfel de hoteluri unde animalul tău de companie poate fi cazat într-o cameră separată, cu aer condiționat, covorașe, pătuțuri dedicate animalelor și elemente decorative. Orice cameră din acest hotel pentru animale poate fi personalizată cu obiecte sau mobilier de acasă, pentru a face despărțirea mai ușor de suportat.
Pentru a reduce și mai mult stresul schimbării mediului, camerele de la anumite pensiuni au un fundal sonor printr-un sistem audio sau TV, menit să recreeze zgomotele cu care animalul tău este obișnuit, cum ar fi televizorul de acasă, vocea ta și alte sunete. La un astfel de hotel luxos pentru animale, prețurile încep de la 60 lei/noapte.
Există și pensiuni unde este instalat un sistem de monitorizare video permanentă, la care au acces stăpânii animalelor, prin intermediul unui serviciu de live-webcam. Animalele cazate în astfel de locuri beneficiază de supraveghere continuă și un program de plimbare și masă stabilit împreuna cu tine și conform indicațiilor tale.
Citește și:
Iată ce trebuie să ai în vedere dacă pleci în călătorie cu animalul tău de companie
Îngrijirea animalelor de companie pe timp de caniculă. Cum le protejăm
Sursă foto: pexels.com