Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Ce rase de câini sunt scoase la vânzare pe internet

Tot mai multe persoane sunt de părere că un animal de companie poate aduce beneficii în viața de familie, astfel că ființe precum pisici, câini, peruși sau broaște țestoase sunt vândute în magazinele de specialitate. Animalele de companie se aleg în general în funcție de spațiul locuiței, dar și de timpul pe care stăpânul poate să i-l aloce zilnic. Preferații copiilor și nu numai rămân câinii, în special cei de talie mică sau medie.

Tot mai multe persoane sunt de părere că un animal de companie poate aduce beneficii în viața de familie, astfel că ființe precum pisici, câini, peruși sau broaște țestoase sunt vândute în magazinele de specialitate și pe internet. Animalele de companie se aleg în general în funcție de spațiul locuiței, dar și de timpul pe care stăpânul poate să i-l aloce zilnic. Preferații atât ai copiilor, cât și ai adulților rămân câinii, în special cei de talie mică sau medie.

Dovada faptului că românii sunt mari iubitori de animale vine și din datele și statisticile oficiale. În România sunt înregistrați, în prezent, la Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân, peste un milion și jumătate de câini la nivel national, dintre care 150.000 doar în București.

Cei care își doresc un câine iau în considerare două opțiuni, fie să adopte, fie să cumpere unul. Sunt câini de rasă de vânzare care vin cu toate vaccinurile făcute, cu certificat de sănătate și cu microcip, asta dacă vrei să-i cunoști proveniența și caracteristicile în funcție de rasa din care face parte. Iată ce variante ai dacă decizi să-ți faci un prieten patruped:

Câini de rasă, de vânzare pe internet

Unul dintre criterii în alegerea unui câine îl reprezintă rasa, dar și talia. În funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție, dar și de preferințe, vei decide ce rasă să alegi. Și bugetul este important. Trebuie să te asiguri că patrupedul a fost vaccinat și să îl duci periodic la veterinar.

Pe internet se găsesc câini de vânzare din rase precum Golden Retriever, Huskey, Pomeranian, Havanese, Yorkshire Terrier, Ciobănesc sau Bichon Maltese. În general, cățeii se vând încă din primele luni de viață, astfel că cei mai mulți sunt pui. De exemplu, un câine de talie mica/medie, din rasa Bulldog francez se vinde cu prețuri cuprinse între 1.200 și 1.600 de lei. Tot în acest buget se găsesc și pui de talie mica din rasa Yorkshire Terrier sau de talie medie, Huskey. Ceva mai scumpi și cu necesități speciale sunt câinii din rasa Dog German, care ajung și la 2.200 de lei. La extrema cealaltă, câini de vânzare care nu depășesc 700 de lei sunt Bichonii și Shar Pei.

Câini dați spre adopție

Dacă nu ții neapărat să ai un câine de rasă, poți opta pentru o adopție. Există personae și grupuri pe rețelele de socializare care recuperază animale abandonate sau comunitare, le îngrijesc, le vaccinează și le dau spre adopție. Dacă nu dispui de un buget, dar vrei un câine ca animal de companie poți adopta unul. În România nu există centre în care să fie duși câinii comunitari, deparazitați și curățați, care mai apoi să-și găsească stăpân, însă forma de adopție a luat avânt în ultimii ani și la noi datorită voluntarilor și iubitorilor de animale.

Ce trebuie să știi dacă devii stăpânul unui câine?

Dacă deții un câine de rasă sau un câine pe care l-ai adoptat trebuie să știi că ai o serie de obligații. Toate persoanele care au patrupezi în îngrijire au datoria să-i înregistreze în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân. Procedura se realizează în cabinetele autorizate ale medicilor veterinari, iar câinii vor fi identificați prin microcipare.

Din punct de vedere legal, doar câinii înregistrați pot să circule liberi în spațiile publice, iar proprietarii trebuie să facă dovada cu carnetul de sănătate al acestora, pe care îl primesc atunci când animalul este microcipat, conform legii.

Recomandari