Antena Căutare

Cu ce se curăță părul de pisică de pe haine și de pe covor: soluții simple

Părul de pisică, fie că e pe haine, pe covoare sau pe piesele de mobilier este foarte deranjant. Iată cu ce se curăță părul de pisică, soluții practice și la îndemână cu care să scapi de firele nedorite de păr.

Curățarea părului de pisică

Părul de pisică, fie că e pe haine, pe covoare sau pe piesele de mobilier este foarte deranjant. Iată cu ce se curăță părul de pisică, soluții practice și la îndemână cu care să scapi de firele nedorite de păr.

Părul de pisică, pe haine, pe covoare sau canapea ne poate da bătăi de cap în lipsa unor soluții eficiente. Cu toate acestea, în zilele noastre există tot felul de aparate casnice și ustensile speciale de curățat părul de pisică.

Există modele de asiprator special pentru părul de pisică, există mașini de spălat cu funcții pentru părul de pisică, mopuri speciale, mănuși destinate curățării părului de pisică, role de scame cu care putem aduna și firele felinelor. Pe lângă toate aceste soluții relativ noi, există și unele mai vechi, dar destul de eficiente. Iată câteva dintre acestea:

Curățarea părului de pisică cu buretele de vase

Ia un burete de vase, umezeşte-l şi trece-l de mai multe ori peste material în același sens, fie că este haină, tapițeria canapelei, sau covor. O să vezi cum se adună firele de păr pe burete. Curăţă-le şi continuă operaţiunea, umezind din nou buretele de câte ori este nevoie.

În cazul hainelor, cel mai bine este să faci acest lucru înainte de a călca haina respectivă, ca să nu rămână umedă.

Curățarea părului de pisică cu mănuşi de cauciuc

Chiar dacă există mănuși special destinate curățării părului de pisică, și banalele mănuși de cauciuc sunt o soluție foarte bună.

Freacă între ele două mănuşi de cauciuc după ce le-ai tras peste palme. Acum electrizează încet toate firele de păr buclucaşe şi o să pară că faci magie curată.

Balsam de rufe pentru curățarea părului de covoare și mochete

Stropeşte cu un pulverizator o soluţie diluată de balsam de rufe, lasă să se usuce, apoi aspiră covorul şi părul se va desprinde foarte uşor de covor şi/sau mochetă

Părul de pisică este periculos pentru sănătate?

Părul de pisică în sine nu reprezintă niciun pericol (nici cel de om, nici de pisică) și asta pentru că stomacul nu-l poate digera și este eliminat. Părul de pisică nu atacă organele interne şi nici nu se „lipeşte” de esofag sau intestine. Eventual rămâne în gură şi e eliminat prin scuipat sau înghiţit cu un pahar cu apă. Deşi pare ciudat sau dezgustător, adevărul e că se poate întâmplă oricând să ingerăm fire de păr, mai ales dacă avem animale de casă.

Citește și: Îngrijirea pisicilor pe timp de caniculă. Cum le protejezi de căldura de afară

Pericole ale părului de pisică: paraziţii și alergiile

Paraziții purtați de animalele bolnave, neîngrijite sau nevaccinate şi care consumă carne crudă pot fi un pericol. Acesta este, poate, unul dintre cele mai mari pericole în ceea ce privește ingerarea părului de pisică.

Dacă pisica este vaccinată, stă în casă tot timpul şi nu e hrănită decât cu mâncare specială, nu există riscul de transmitere a unor paraziţi.

Alergia la păr de pisică

Părul de pisică poate fi periculos în cazul persoanelor alergice sau a celor care prezintă alergii faţă de mucegai sau acarienii din praful depus în casă. Alergiile copiilor pot fi descoperite, însă, din timp şi, în funcţie de caz, aplicate măsurile necesare de protecţie.

Citește și: Cum scapi de părul animalelor de pe haine și din casă. Sfaturi și idei practice

Decizie scandaloasă: Milioane de pisici sunt ucise printr-o metodă barbară pentru a proteja alte specii!... Îngrijire peruși. 15 lucruri pe care nu le știai despre acești papagali...
Alimentul care are puternic efect inflamator. Mulți români îl manancă la cina fară să știe riscurile
Specialiștii au dezvăluit care este alimentul care are un puternic efect inflamator. Se pare...
Horoscopul zilei de 29 martie 2023. Taurii iau o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 martie 2023 aduce schimbări în viața nativilor din zodia Taurului....
Parteneri
Filme noi care apar în luna aprilie 2023. Producții pe care nu trebuie să le ratezi
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x