Live acumFilm: Zona verde
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Rase de câini care iubesc copiii. Topul celor mai prietenoase rase de câini

Atunci când căutăm rase de câini pentru copii, trebuie să ținem cont de câteva criterii dacă vrem ca animalul nostru de companie să fie prietenos cu cei mici și să nu avem parte de surprize neplăcute sau chiar incidente periculoase. Iată care sunt cele mai prietenoase rase de câini

Rase de caini copii

Atunci când căutăm rase de câini pentru copii, trebuie să ținem cont de câteva criterii dacă vrem ca animalul nostru de companie să fie prietenos cu cei mici și să nu avem parte de surprize neplăcute sau chiar incidente periculoase. Iată care sunt cele mai prietenoase rase de câini

Înainte de a ne gândi ce rase de câini alegem pentru copii, trebuie să fim conștienți că un câine nu este o jucărie a copilului și nici nu trebuie tratat ca atare. Indiferent ce rase de câini vom decide că se potrivesc cu familia noastră, înainte de a adopta un patruped este bine să ne gândim și la nevoile acestuia și dacă le vom putea îndeplini.

Abia după ce suntem siguri că avem toate resursele necesare adoptării unui câine -fie că vorbim de rase de câni de talie mică, medie sau mare - putem să ne gândim ce câine alegem pentru familia noastră.

Rase de câini pentru copii. De ce trebuie să ținem cont

Copiii, mai ales atunci când sunt mici, sunt destul de imprevizibili, așa că este foarte important să alegem rase de câini pașnice, foarte răbdătoare, dar destul de energice.

Deși foarte mulți părinți aleg rase de câini de talie mică pentru copii, de cele mai multe ori acestea sunt de nervoase și agresive și nu-s potrivite într-o casă cu copii zvăpăiați.

De ce este bine pentru copii să aibă un câine animal de companie

Câinele poate juca un rol important în educaţia celor mici, contribuind la dezvoltarea lor psihologică. Copiii care cresc alături de animale devin mult mai responsabili, sociabili şi grijulii, dar alegerea patrupedului nu trebuie făcută la întâmplare, ci ținând cont de temperamentul câinelui pe care-l adoptăm în familia noastră.

Rase de câni pentru copii: Cele mai prietenoase rase de câini

Rase de câini protectoare - Labradorul

Labradorul este un câine foarte deştept, cuminte şi loial familiei. Are un temperament stabil, jucăuş şi protector şi este, probabil, rasa cea mai potrivită pentru familiile cu copii. Labradorul iubește joaca – recuperarea jucăriilor este jocul său preferat, ceea ce înseamnă că micuții tăi se vor îndrăgosti instantaneu de el. Este un câine căruia îi plac oamenii şi nu este deloc agresiv.

Îngrijire Labrador - Această rasă de câine este adaptată să trăiască în aer liber, dar, de cele mai multe ori, ar prefera să fie în interior, alături de oameni. Are nevoie de pieptănat regulat, de ieşiri zilnice în parc şi de atenţie sporită din partea stăpânului.

Rase de câini prietenoase - Beagle

Rasa Beagle este poate cea mai prietenoasă rasă de câini și este perfectă pentru copii. Aceștia sunt energici și foarte prietenoși, iar temperamentul lor calm îi fac o alegere excelentă pentru familii. Aceșți câini se vor lega puternic de familiile lor, adulți și copii deopotrivă.

Îngrijire Beagle - Câinii din rasa Beagle sunt la origine câini de vânătoare, iar construcția lor robustă denotă faptul că nu sunt niciodată prea obosiți ca să joace, așadar, vor avea nevoie de multă mișcare. Ceea ce este sănătos și pentru copilul tău.

Se adaptează ușor la o mulțime de medii și stiluri de viață. E ușor să-i faci pe plac câinelui Beagle. Câinele se va menține în formă dacă este hrănit de două ori pe zi, măsurat, hrana în cazul lui nu se va ține tot timpul la îndemână.

Rase de câini blânzi - Basset Hound

Basset Hound este cunoscut ca fiind o alegere nemaipomenită ca animal de companie pentru familii. Este un câine de vânătoare mai lent, dacă nu chiar destul de leneș, însă este foarte blând. Este un câine de talie medie, ceea ce-l face foarte bun pentru o familie care locuiește într-un apartament. Basset Hound sunt câini iubitori și buni. Singurul dezavantaj poate fi faptul că sunt încăpățânați, motiv pentru care dresajul va necesita mai multă răbdare.

Îngrijire Basset Hound - Câinii basset au blană moale și scurtă, relativ ușor de îngrijit. Nu suportă să stea singuri pe perioade extinse de timp, așadar au nevoie de multă atenție. Sunt foarte mâncăcioși, dar din cauza faptului că nu sunt activi în casă există riscul de supraponderabilitate, fapt ce poate duce la probleme cu spatele și picioarele. Exercițiile cu regularitate sunt obligatorii. Le plac chiar plimbările foarte lungi, pentru că sunt rezistenți.

Rase de câini jucăuși - Collie

Rasa Collie este plină de energie și este un companion ideal pentru copii. Această rasă face parte din categoria câinilor de talie înaltă. Câinii Collie sunt foarte inteligenți, iubitori și foarte loiali cu stăpânii lor. Adoră să se joace, să comunice cu alte animale şi cu stăpânii, să caute lucruri şi să-şi ajute familia. Fiind un patruped de turmă, Collie va încerca să îndrume şi să-şi arate bucuria faţă de cei dragi, uneori atunci când nu e cazul. În astfel de situaţii e recomandabil să nu-i distrugi încrederea ţipând la el.

Îngrijire Collie - Câinii din rasa Collie năpârlesc constant pe toată perioada anului și necesită periaj efectuat de 2/3 ori pe săptămână. La schimbarea sezoanelor periajul se va face zilnic, pentru că pierde mult păr.

Sunt foarte bine adaptați traiului în exterior și au o nevoie constantă de mișcare. Se adaptează însă destul de bine și condițiilor interioare, pot fi ținuți și într-un apartament cu 3/4 camere. Au nevoie de un program de exerciții și jocuri consistent, variat și provocator.