Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

4 mituri despre pantofii cu toc

Printre armele secrete ale sexului frumos se numără și pantofii cu toc, un adevărat obiect-cult al industriei de modă, pentru că simbolizează feminitate, un aer sofisticat și încredere în sine.

4 mituri despre pantofii cu toc

pexels.com

Îți vine să crezi că femeia modernă “consumă” aproximativ 730 de perechi de pantofi cu toc de-a lungul vieții? Este un număr uriaș, așa-i? Gândește-te doar la bugetul alocat, iar mintea ți-o va lua razna... Iar acesta poate fi începutul unui mit, pentru că o informație cu efect puternic poate trece drept adevărată, fără a avea nevoie de argumente. Există multe mituri despre pantofii cu toc, iar în rândurile ce urmează vom spulbera patru dintre ele!

Pantofii cu toc au fost proiectați pentru femei

FALS. Evoluția pantofilor cu toc își are originea în Persia secolului al XV-lea, soldații din cavaleria persană fiind primii care au purtat o astfel de încălțăminte. Tocul era proiectat pentru a ține picioarele fixate în etrieri (scărițele de pe fiecare parte a șeii de călărie) în timpul luptei. Migranții persani au adus trendul în Europa, unde bărbații din lumea aristocrației îi purtau pentru a părea mai înalți și impunători.

Purtarea pantofilor cu toc cauzează apariția varicelor

FALS. Venele de la nivelul picioarelor prezintă o serie de valve unidirecționale, care permit circulația sângelui către inimă. O funcționare defectuoasă a valvelor venale cauzează un flux invers al sângelui și dilatarea venei, iar astfel apar varicele. În timp ce femeile sunt mai predispuse să dezvolte această afecțiune decât bărbații, cauzele nu se rezumă la purtarea pantofilor cu toc. Factorii de risc pentru varice includ:

  • alcătuirea genetică;
  • vârsta, sarcina;
  • o greutate corporală peste limita normală;
  • un stil de viață sedentar;
  • perioade lungi de timp petrecute în picioare.

Mai mult ca sigur, dacă vei dezvolta varice, acest lucru se va întâmpla indiferent dacă porți tocuri sau nu.

Purtarea pantofilor cu toc poate afecta sarcina

FALS. Purtarea tocurilor în timpul sarcinii nu afectează coloana vertebrală și nu diminuează confortul bebelușului, cât timp crește în burta mamei. În ultimele luni de sarcină picioarele se umflă, apar dificultăți în mișcare și dureri de spate. Din aceste motive care țin doar de confort, unele femei nu mai pot purta anumite modele de pantofi cu toc în timpul sarcinii. Dar nu înseamnă că purtarea lor este interzisă celor ce vor aduce pe lume un copil. Acest mit a pornit de la o simplă recomandare pentru femeile care nu stăpânesc mersul pe tocuri, pentru a evita posibilele accidentări care ar putea afecta atât mama, cât și fătul.

Pantofii înalți cauzează unele afecțiuni ale picioarelor

FALS. Există multe probleme care pot afecta membrele inferioare, fie că vorbim despre varice, reținerea apei în țesuturi sau unghii încarnate. Dar șansele ca tocurile să provoace daune permanente picioarelor tale sunt minime. Într-adevăr, dacă porți o măsură nepotrivită și stai în picioare toată ziua, vei resimți o stare de disconfort. De aceea este important să alegi mărimea corespunzătoare și să aplici plasturi de silicon pe interiorul pantofilor, pentru a evita bătăturile. În plus, înlocuirea pantofilor înalți cu o pereche de balerini sau adidași nu asigură dispariția afecțiunilor menționate mai sus.

Așadar, nu crede tot ce auzi despre consecințele purtării pantofilor cu toc. Dacă îți place să porți acest tip de încălțăminte, nu lăsa miturile care circulă despre ea să te oprească. În definitiv, trebuie să ții cont doar de trei lucruri. Poartă măsura potrivită piciorului tău. Menține o poziție corectă în timpul mersului. Iar poate cel mai important, bucură-te de senzația înălțătoare pe care purtarea tocurilor ți-o oferă. Astfel, vei porni întotdeauna cu dreptul!

Recomandari