Adevărul din ritualul de aplicare a unui makeup – cât de mult contează pensulele și de ce

 

Arta machiajului începe să fie din ce în ce mai bine stăpânită la scară largă. Chiar dacă nu profesează, orice femeie se interesează la un moment dat despre modul corect de aplicare a machiajului. În viața de zi cu zi nu apelează la un profesionist, însă își dorește să arate impecabil și să poartă un makeup care să o avantajeze.

Machiajele au început să fie din ce în ce mai populare de-a lungul timpului. Ceea ce părea să fie adoptat ca stil pentru anumite evenimente speciale a cunoscut la un moment dat o adaptare. Cu alte cuvinte, acum, o femeie poartă makeup în viața de zi cu zi, fără să exagereze, ci doar să pună un accent pe anumite trăsături. Ba chiar se maschează unele defecte și multe dintre ele nici nu își mai închipuie un aspect pur natural cu care să defileze pe stradă, în public.

De vreme ce makeupul este atât de popular, evident că există și o industrie pe această nișă. Mari producători, diverse branduri oferă competitivitate pe piața de profil prin calitate și opțiuni de preț, dar mai ales prin inovația produselor de beauty. Așa se face că de la produse de bază și până la accesorii de genul pensule machiaj există un complex de aspecte pentru ca un makeup să fie aplicat corespunzător.

Ce nu lipsește din trusa de machiaje

Ca orice femeie cochetă, completarea unei truse pentru ritualul de beauty este deja un lucru abordat, fără îndoială. Din aceasta nu lipsește trusa de farduri, mascara, creion, fon de ten și un ruj sau gloss pentru buze. La modul minim necesar, astfel de produse sunt bifate cu succes. Însă nu acestea sunt și cele care garantează că makeupul va fi unul corect aplicat și rezistent.

Din secretele pe care le împărtășesc makeup artiștii se numără sfaturi prețioase de care orice tânără ar trebui să țină cont:

Produse mai puține, dar mai bune. Nu contează diversitatea de culori, ci mai degrabă cât de rezistent și calitativ este produsul. Investiția de acest gen se va observa și la capitolul durabilitate în timp – aplicat o singură dată pe zi, fără să fie nevoie de retuș, ceea ce ai cumpărat o dată va fi suficient pentru mai mult timp.

Neapărat pensule. Acestea ajută la mixarea perfectă a culorilor și implicit la o aplicare corespunzătoare. Pigmenții se fixează mai bine, iar rezultatul este unul pe măsură și anume un machiaj rezistent și aplicat bine, fără să creeze cute. De asemenea, pe termen lung, indiferent ce tip de pensulă este preferată – cu păr natural sau sintetic – se impune nevoia de a păstra igiena și de a spăla corespunzător pensula, pentru a îndepărta urmele de makeup vechi. Sau de preferat achiziția unui aparat special în acest sens.

Brandul face o diferența. De regulă, produsele din comerț sunt mai puțin prietenoase cu tenul, sunt o aglomerare de chimicale și drept dovadă se vând la prețuri mai mici. Însă  este de preferat să nu se pună bariera financiară mai întâi de toate. Există și branduri accesibile, spre exemplu Focallure, produse pe care le poți achiziționa și online, de la pandera.ro. Există şi gama extinsă de astfel de produse, de la cele pentru ten la cele pentru ochi, farduri, fond de ten și multe altele, cât să îți poți completa trusa cu tot ce este necesar pentru realizarea unui makeup complet.

Genele false nu sunt pentru toată lumea. De preferat ca o mascara bună să pună în evidență aspectul natural, iar cele false să fie o opțiune acolo unde genele chiar sunt foarte scurte. Acest lucru va ajuta la a nu încărca imaginea chipului. În varianta alternativă, genele cu magnet, ce se aplică mai ușor, sunt de preferat, pentru că implică o mai mare ușurință în folosire.

Pe măsură ce makeupul este un domeniu tot mai atrăgător și cu posibilitate de a corecta mici imperfecțiuni de aspect, ar trebui să existe și interes în a folosi acest truc cu maximă atenție. Intenția este de a crea un aspect estetic, nu de a încărca chipul și de a masca frumusețea naturală. Alegerile produselor sunt primul pas ce trebuie făcut cu responsabilitate și mai apoi modul de folosire a acestora.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI