Live acumObservator de weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Cinci modele de genți care vor rămâne în tendințe și anul viitor

Probabil ți s-a întâmplat măcar o dată să cumperi haine sau accesorii frumoase, dar care s-au demodat atât de repede, încât le-ai purtat doar de câteva ori. Această situație este chiar mai neplăcută în cazul genților decât al hainelor. Atunci când alegem o geantă, ne gândim cât de rezistentă va fi, însă alegerea de a o purta nu depinde doar de condiția sa.

Unsplash

Probabil ți s-a întâmplat măcar o dată să cumperi haine sau accesorii frumoase, dar care s-au demodat atât de repede, încât le-ai purtat doar de câteva ori. Această situație este chiar mai neplăcută în cazul genților decât al hainelor. Atunci când alegem o geantă, ne gândim cât de rezistentă va fi, însă alegerea de a o purta nu depinde doar de condiția sa, ci și de schimbările în modă de la sezon la sezon.

De aceea, e bine să nu investești într-o geantă deosebită fără să verifici tendințele anului viitor. Nu de puține ori, trenduri care păreau promițătoare nu au prins la public și au dispărut mai repede decât se așteptau stiliștii. Din fericire, deja se cunosc tendințele majore din perioada toamnă/iarnă 2019-2020, așa că poți deja afla ce se va purta la începutul anului viitor.

Iată principalele modele de genți care se păstrează în tendințe și în anul 2020:

1. Geanta dublă

Asortate sau complementare, gențile pot fi purtate împreună în următorul sezon. Givenchy, Miu Miu și Fendi sunt doar câteva din casele de modă care au adăugat o geantă mică uneia mai mari. Astfel, au creat un efect deosebit și au păstrat totodată gențile foarte practice. Avantajul este că, având la dispoziție mai multe compartimente, îți poți păstra lucrurile mai organizate.

2. Micro gențile

Micro gențile nu sunt o opțiune practică, fiind suficient de „mari” încât să iei cu tine doar un ruj sau un card. Acestea sunt însă foarte chic și una din cele mai inedite opțiuni din acest an. La Dolce & Gabbana, Jacquemus și Givency au fost propuse atât poșete în miniatură, cât și forme noi, diferite, cum ar fi micro geanta cilindrică.

3. Borsete

În mod obișnuit, borsetele sunt considerate un accesoriu sport sau casual, total nepotrivite pentru o ținută elegantă. În următorul sezon, case de modă precum Givenchy, Chanel și Fendi și-au propus să schimbe acest lucru. Pline de stil și rafinament, aceste borsete au fost purtate cu rochii office, compleuri elegante și paltoane feminine.

4. Carouri

Carourile în alb și negru au fost folosite atât pentru genți elegante, cât și pentru modelele mai casual. Louis Vuitton, Dior și Off-White au decis să includă aceste imprimeuri în colecțiile lor pentru 2019-2020. Imprimeul de carouri alb-negru a fost folosit atât pentru un plus de stil, cât și pentru obținerea unor efecte optice deosebite.

5. Genți inspirate din obiecte de zi cu zi

Atunci când cauți de la geanta ta originalitate înainte de orice, acesta poate fi un trend de care să ții cont. Case de modă precum Balenciaga, Chanel și Moschino au avut abordări creative prin care au creat genți deosebite inspirându-se din obiecte de zi cu zi, potrivit Vogue. Exemplele includ o geantă de piele cu aspectul unei pungi de hârtie, o geantă care arată ca o telecabină de lux și o geantă plic supradimensionată cu imprimeul unei bancnote de un dolar.

6. Puf, blană, piele sau sclipici

Genți pufoase de toate culorile și modelele și-au făcut loc pe podium. Acestea includ modele care variază de la blană artificială discretă, suficientă cât să facă geanta plăcută la atingere, la modele ceva mai extravagante, cu blană din belșug în culori puternice, așa cum e geanta violet de la Chloe, care ar putea fi confundată cu un animal fantastic, potrivit Glowsy. Ca decorațiuni, sclipiciul și pietrele strălucitoare sunt destul de folosite pe gențile din acest sezon, care capătă un aspect disco. De asemenea, sunt în vogă gențile din piele de șarpe sau cu imprimeu de piele de crocodil.


Sursă foto: Unsplash