Live acumAnimatie: O poveste incalcita
Prime Time 20:30Animatie: O poveste incalcita

Cum ai grijă de pantofii bărbătești? Sfaturi utile

Vrei să te bucuri cât mai mult timp de o încălțăminte rezistentă?

Cum ai grijă de pantofii bărbătești? Sfaturi utile.

unsplash.com

Indiferent dacă alegi ghete de bărbați la prețuri mici sau modele sport, vrei ca acestea să arate bine timp îndelungat și să fie confortabile. Ține cont de sfaturile noastre, pentru a îngriji corect pantofii bărbătești, astfel încât să îi porți cât mai mult timp.

Pantofii sport

Pantofii sport reprezintă încălțămintea cel mai des întâlnită în dressingul bărbaților. Aceștia sunt ușori, comozi și pot fi purtați într-o mulțime de combinații, atât la pantaloni eleganți, cât și la trening sau la o pereche simplă de jeanși. De aceea, trebuie să ai mare grijă de acești pantofi foarte des purtați, ca să te bucuri de ei cât mai mult timp. Iată ce trebuie să faci:

În primul rând, pantofii sport trebuie să fie curățați temeinic de fiecare dată când se murdăresc, astfel încât praful și murdăria să nu pătrundă în țesătură. Poți spăla pantofii sport atât la mașina de spălat cât și manual, cu ajutorul unei cârpe și a unei cantități mici de detergent de vase. Folosește periuța de dinți pentru a curăța repede și eficient talpa adidașilor și nu uita să le scoți șireturile, care trebuie spălate separat.

Pantofii sport trebuie să fie puși la uscat în aer liber, imediat după ce sunt spălați. Pentru a nu deteriora materialul, evita să pui pantofii sport la uscat lângă calorifer sau orice sursă de căldură.

Pentru ca încălțămintea să-și păstreze forma inițială, este recomandat să folosești un spray special pentru pantofii sport. Cu ajutorul lui, picioarele nu vor transpira și nu vor aluneca în teniși sau adidași.

Dacă ai petrecut mult timp încălțat, aerisește perechea de pantofi sport în curte sau pe balcon, ferită de razele puternice ale soarelui. Depozitează tenișii și adidașii în cutii și pune carton în interiorul lor, pentru a le menține forma.

Pantofii din piele naturală

Pentru a păstra pantofii din piele naturală în condiții optime, aceștia au nevoie de o îngrijire mai atentă. Păstrează cutia originală, în care îi poți depozita, dacă spațiul din dressing nu îți permite. La fel ca în cazul pantofilor sport, pentru ca pantofii din piele să-și mențină forma, poți să introduci hârtia sau ambalajul în interiorul lor.

Dacă afară plouă sau ninge și porți o pereche de pantofi din piele naturală, de îndată ce ajungi acasă, trebuie să-i lași la uscat în aer liber. Evită plasarea pantofilor din piele lângă surse de căldură, deoarece materialul se va strânge și se va usca. La fel de importantă este și ștergerea pantofilor de praf, procedeu care le poate prelungi durata de viață.

Dacă pantofii sunt murdari, poți să folosești un burete sau o cârpă înmuiată în apă călduță, care îndepărtează ușor murdăria. Nu uita să-i lustruiești, folosind creme special concepute pentru pantofii din piele, care protejează materialul. Poți alege o cremă de pantofi cu ceară de albine, care oferă un luciu de durata, pe care să o aplici cu mișcări circulare.

Pantofii din piele întoarsă

Pantofii din piele întoarsă necesită o îngrijire corespunzătoare, deoarece materialul este mai delicat și predispus la murdărie. În acest sens, dacă pantofii s-au murdărit, poți să folosești o perie specială. Aceasta te va ajuta să îndepărtezi murdăria, dacă vei apăsa cu grijă și vei peria întotdeauna în direcția țesăturii.

La fel de util va fi și spray-ul pentru protecția pantofilor din piele întoarsă, pe care să-l aplici de fiecare dată când ieși din casă. Acest spray are rolul de a proteja materialul de petele de apă sau alte lichide.

Păstrează pantofii din piele întoarsă într-un loc uscat și răcoros, evitând expunerea la soare. Folosește un șervețel curat și o radieră din cauciuc, atunci când se întâmplă să pătezi pantofii din piele întoarsă. Vei reuși să îndepărtezi petele uscate, fără să deteriorezi materialul și să apeși ușor, pentru a nu lăsa apa să între în material.

Dacă vei ține cont de sfaturile noastre, îți vei păstra încălțămintea în condiții optime, astfel încât o vei putea folosi foarte mult timp.

Recomandari