Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Cum alegi fusta potrivită în funcție de caracteristicile fizice

s

Cum alegi fusta potrivită în funcție de caracteristicile fizice

Spune-mi cum te îmbraci ca să îți spun cât de mult te bucuri că ești femeie. Nu există citatul, ne-am permis să adaptăm unul consacrat astfel încât să îți dăm o temă de gândire. Ești pregătită să renunți la pantaloni și să îi înlocuiești cu atât de femininele și delicatele fuste? Sigur, e o provocare să descoperi fustele potrivite, dar odată alegerea bine făcută, nu îți rămâne decât să le porți cu încredere.

Ce înseamnă alegere bine făcută? Înseamnă să alegi modelul potrivit siluetei tale, dar și adaptat felului tău de a fi. Dacă alegerea se face ținând cont de aceste criterii, fusta poate să devină piesa statement, capabilă să ascundă ce e de ascuns și să scoată în evidență ce e frumos.

Fustă în formă de A pentru silueta de tip măr

Multe posesoare ale unei siluete măr se plâng de lipsa de variante în privința fustelor care le avantajează. Totuși, lucrurile nu stau atât de rău! Fustele în formă de A sunt cele mai potrivite; acestea sunt capabile să distragă total atenția de la talia lată și să accentueze bustul și picioarele. Nici fustele mini nu sunt contraindicate, însă trebuie acordată o atenție deosebită felului în care sunt accesorizate.

Fusta creion pentru silueta tip pară

Atributele siluetei pară sunt bustul mic, talia îngustă și șoldurile late. Acestea fiind datele tehnice, propunerea specialiștilor este fusta creion cu talie înaltă, capabilă să accentueze talia îngustă și să camufleze șoldurile late. De asemenea, foarte bine le vin acestor persoane și fustele în formă de clopot, pentru că acestea pot echilibra proporțiile.

Fusta conică pentru silueta clepsidră

Despre forma corpului tip clepsidră se spune, pe bună dreptate, că este cea mai armonioasă formă a corpului. Ești posesoarea acesteia dacă umerii și șoldurile au aceeași lățime. Fusta care pune cel mai bine accentul pe formele tale este cea conică, pentru că scoate în evidență linia siluetei, fără să ascundă și fără să adauge volum. Același efect îl vei obține și cu fusta tip creion. Fustele pe care nu ar trebui să le încerci dacă ai acest tip de corp sunt fustele de tip gogoșar sau fusta swing. Acestea creează prea mult volum în zona șoldurilor, ceea ce nu e tocmai de dorit.

Și înălțimea contează atunci când alegi o fustă. Astfel, dacă ești minionă, încearcă o fustă în cloș care se oprește deasupra genunchiului, iar dacă ești înaltă, o fustă maxi, pe care o poți purta atât cu încălțăminte cu talpa plată, cât și cu pantofi sau sandale cu toc. Ca regulă, o fustă nu ar trebui să se oprească în dreptul unei porțiuni mai groase a coapselor ori gambelor, pentru că astfel scurtează vizual picioarele și nu te avantajează.

Nu uita să accesorizezi fusta cu o curea care-ți evidențiază talia și combină-le cu piese care la rândul lor au aceleași atribute: să accentueze ce e frumos și armonios și să distragă atenția de la micile imperfecțiuni. Poți verifica disponibilitatea fustelor propuse pe Sport Couture.

La final, ne permitem și un mic sfat pentru tine: acum că ai aflat ce fuste îți vin bine, poartă-le cât mai des și bucură-te de aerul feminin și grațios pe care ți-l conferă!

Recomandari