Cum poți face machiajul-păun

Cum poți face machiajul-păun

Am adoptat un machiaj cu totul nou, denumit machiajul de păun, una din tehnicile cele mai în vogă în acest an. Procedura este inspirată de coloristica exotică a penelor de păun și oferă un look glam care atrage toate privirile. Așa cum am scris și pe blogul meu, am apelat la make-up artistul meu, Elena Ciftici, pentru a obține informațiile utile și explic în continuare ce trebuie să faci pentru a obține un machiaj atât de spectaculos, care este în tendințe în prezent.

“Este o tehnică nouă în care se folosesc fie rujurile mate care se difuzează ușor, fie tinturile speciale. Acestea ajută să fie un machiaj mult mai rezistent și mult mai intens. Tintul este un produs cremos care poartă rol de bază de machiaj, sau este parte de conturare cremoasă pe față.

Se aplică acest tint pe o pleoapă curată, fără anticearcăn sau fond de ten, se difuzează cu o pensulă de blending, după care se aplică fie pigmenți, fie fard, și se difuzează cu o pensulă de blending. Trebuie să ținem cont de zonele de lumină și de cele de adâncime.

Zonă de lumină este arcada, colțul interior și pleoapa superioară, acolo unde punem farduri sidefate. Dacă vrem să facem adâncimile machiajului, care dau intensitate și expresivitate, punem farduri mate, în pliu sau colțurile exterioare ale ochiului.

Difuzăm foarte bine, apoi aplicăm acel tint și pe pleoapa inferioară. Începem din colțul exterior, îl difuzăm foarte bine înpre interior, după care tintul se usucă cu farduri, aceleași folosite și pe pleoapă, doar că acum la baza genelor respectăm regula de a păstra intensitatea maximă. Se aplică apoi rimel.

De reținut că pigmenții nu se pot aplica pe orice fel de bază, precum cea clasică, pentru că nu se vor lipi și vor cădea pe obraz. De această dată vom folosi un gel eyeliner sau baza cremoasă, ușor lipicioasă și pe care se aplică pigmentul. În funcție de culoare pigmentului, vom difuza exteriorul machiajului în diferite farduri, dar să fie intermediare, fie mai deschise de culoarea pigmentului, fie în contrast. La Ela pe pleoapă am folosit pigment albastru aplicat pe gel eyeliner negru, iar în pliu am venit cu mov. Culorile s-au întrepătruns foarte frumos, având o difuzare clară”, mi-a spus Elena Ciftici.

Ultimele știri