Cum să eviți problemele care pot apărea în urma utilizării excesive a plăcii de păr

 
+2 click pentru
galerie

Dacă nu ai folosit până acum o placă de întins părul și te gândeai să încerci sau dacă îți întinzi părul doar ocazional sau la salon, trebuie să știi că utilizarea excesivă are și părți negative. Părul este sensibil la o multitudine de factori externi cum ar fi razele UV, temperatura ridicată la uscare, produse de styling și aparate de îndreptare sau făcut bucle. Dacă îți dorești să le ai pe toate, dar și un păr sănătos, acordă atenție acestor semne și ia măsuri de îndată ce le observi:

Păr uscat

Dacă folosești constant placa de întins părul, acesta își va pierde uleiurile naturale care îl hidratează și, în timp, va deveni din ce în ce mai sensibil și mai uscat. Odată cu părul uscat apare și căderea sau ruperea firelor de păr, moment în care primești un semn clar că trebuie să apelezi la o mască de păr sau la un tratament mai intens. Părul spălat, uscat, întins și aranjat în fiecare zi este supus unei rutine obositoare și toate aceste elemente îngreunează capacitatea firelor de păr de a se rehidrata între spălări. Dacă observi că părul tău devine uscat, încearcă să introduci noi pași de îngrijire în rutina ta zilnică, folosind produse care îl hidratează și protejează. 

Vârfuri despicate

Când părul tău devine încâlcit după fiecare spălare, soluția nu e să-l piepteni mai intens. Acesta este un semn că trebuie să te tunzi, dar și că folosești placa de întins prea des. În momentul în care observi vârfurile deja despicate, trebuie să dai o fugă la salon, pentru că nu le mai poți repara, dar poți preveni această problemă cu ajutorul unor șampoane hidratante sau al altor produse speciale, precum măști sau tratamente. Folosirea produselor de styling potrivite pentru părul tău te va ajuta să îți menții podoaba capilară sănătoasă de la rădăcini până la vârfuri.

Pierderea texturii

Părul tratat în exces cu chimicale sau cu diferite aparate ajunge ca în timp să-și piardă textura naturală, moment în care niciun produs de îngrijire nu va face o diferență prea mare. Cea mai bună soluție, în acest caz, este să îl scurtezi puțin, să rărești folosirea plăcii de întins părul și să-l lași să crească natural. Un șampon fortifiant și un balsam te vor ajuta să menții sănătatea părului tău după ce crește. 

Căderea părului

Căderea părului poate apărea ca factor genetic, dar și ca urmare a folosirii unor produse de îngrijire nepotrivite sau a utilizării în exces a plăcii de păr, pe o perioadă lungă. Pe lângă aceste lucruri, sunt și o serie de boli care au printre simptome căderea părului. Dacă observi o cădere accentuată a acestuia, consultă un medic dermatolog pentru a determina care sunt cauzele și ce tratament ar trebui să urmezi.

Părul tău este o parte importantă a imaginii și îți poate influența întregul look, dar și buna dispoziție. Un păr degradat și problematic îți va da bătăi de cap mai ales când observi efectele negative lăsate de îngrijirea lui necorespunzătoare. Ia măsuri din timp și îngrijește-ți cu atenție părul!

Sursa foto: unsplash.comfacebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI