Căutare Live

(P) 7 beneficii ale dermatocosmeticelor

Pielea este cel mai mare organ și tocmai de aceea are nevoie de o îngrijire atentă, personalizată.

Adesea agresată de factorii externi și de obiceiurile zilnice, pielea fiecărei persoane se transformă într-un „jurnal” care înmagazinează, pagină cu pagină, stilul de viață, zâmbetele, tristețea, stresul, toate acestea fiind urmele evenimentelor mai mult sau mai puțin fericite.

produse dermatocosmetice

Adesea agresată de factorii externi și de obiceiurile zilnice, pielea fiecărei persoane se transformă într-un „jurnal” care înmagazinează, pagină cu pagină, stilul de viață, zâmbetele, tristețea, stresul, toate acestea fiind urmele evenimentelor mai mult sau mai puțin fericite. Să nu uităm nici de predispoziția în ceea ce privește apariția afecțiunilor de ordin dermatologic, de aici nevoia unor produse special create atât pentru sănătatea cât și pentru frumusețea pielii.

1. Dermatocosmeticele trec prin procese riguroase

Datorită tehnicilor ce contribuie în prezent la investigarea răspunsului pielii în fața unei varietăți de stimuli, specialiștii reușesc să dezvolte produse dermatocosmetice bazate pe înțelegerea fiziologiei acesteia, respectiv pe factorii care o influențează – atât de ordin extern cât și intern. Majoritatea ingredientelor din dermatocosmetice sunt testate astăzi in vitro (în medii controlate – precum eprubetele) pentru a le fi măsurată eficacitatea, iar produsele finite sunt evaluate prin tehnici in vivo (pe țesuturi sau organisme vii), neinvazive.

2. Sunt testate hipoalergenic

Un alt aspect deosebit de important este acela că dermatocosmeticele sunt testate în ceea ce privește riscul apariției alergiilor, iritațiilor, reacțiilor de fotosensibilizare etc. Practic, acestea sunt testate clinic, dermatologic, hipoalergenic, oftalmologic, astfel încât pielea să nu dezvolte reacții adverse, ceea ce le garantează o mai bună siguranță. Dermatocosmeticele au devenit din ce în ce mai populare tocmai datorită faptului că îmbină cu succes sănătatea, frumusețea și siguranța, un trio greu de învins.

3. Conțin ingrediente active, de foarte bună calitate

Ingredientele active din dermatocosmetice sunt substanțele active din punct de vedere biologic, care vizează practic anumite probleme specifice ale pielii cum sunt acneea, hiperpigmentarea, xeroza (pielea uscată), atopia, vergeturile, celulita, îmbătrânirea prematură, ridurile. Aceste ingredinte au rolul de a îmbunătăți aspectul pielii, de a reduce manifestările provocate de unele dintre aceste afecțiuni dermatologice și pot fi utilizate în combinație cu alte produse sau medicamente chiar și în tratamentul lor, însă numai la recomandarea specialiștilor.

4. Din atenție și pentru prevenție

Știm deja că sănătatea și frumusețea fac parte din aceeași poveste a pielii fericite. Una nu poate exista fără cealaltă. Fie că vorbim despre ten sau corp, fiecare vârstă are nevoie de o atenție sporită și de produse specifice. Pielea trebuie curățată cu blândețe, hidratată zilnic, trebuie să se bucure de o protecție potrivită și trebuie ținută la adăpost de efectele nocive ale ultravioletelor, de fotoîmbătrânire. Ea nu are voie să-și piardă elasticitatea și strălucirea. Astfel, dermatocosmeticele oferă soluții specifice pentru toate tipurile de piele, toate nevoile și problemele ei, o răsfață, o iubesc și îi mențin echilibrul.

5. Respectă pielea… din cap până-n picioare

Spre deosebire de produsele cosmetice obișnuite, dermatocosmeticele au și avantajul de a nu conține parabeni, parfum, arome, alcool, substanțe colorante ce pot dăuna pielii și o pot predispune la apariția iritațiilor și alergiilor. Formulele lor sunt testate riguros, sunt supuse testelor clinice pentru a verifica specificațiile fiecărui produs în parte, testelor dermatologice, testelor de aplicare repetată (hipoalergenice), testelor oftalmolgice în cazul produselor utilizate pe zona perioculară. În plus, acestea sunt non-comedogenice sau oil-free, ceea ce înseamnă că nu blochează porii, lăsând pielea să respire.

6. Sunt recomandate de către specialiști

Așa cum am menționat anterior, specialiștii își dau mâna în elaborarea formulelor potrivite și sigure, ca urmare a unor procese riguroase și al unui efort extraordinar, oferind astfel siguranță consumatorilor și încredere în produsul pe care-l țin în mână. Pentru că este un domeniu în care se inovează continuu și se cercetează fără odihnă, medicii și farmaciștii recomandă utilizarea dermatocosmeticelor în ameliorarea problemelor pielii, în completarea altor tratamente, pentru îngrijirea ei zilnică, pentru a-i menține frumusețea, elasticitatea, tinerețea.

7. Pot fi utilizate indiferent de vârstă

Te invit la un exercițiu de imaginație! Fiecare persoană are în dulap o ținută preferată, în care se simte bine și despre care consideră că-i pune în valoare formele și trăsăturile. Dacă ținuta nu este spălată cu un detergent special, care să-i mențină culoarea, dacă nu este uscată și călcată la temperatura potrivită, strălucirea și finețea materialului vor păli. Ținuta va deveni ternă, lipsită de „substanță” și frumusețea va dispărea. Exact același lucru se întâmplă și în cazul pielii. Îngrijită cu atenție, curățată, hidratată, ferită de tot ceea ce-i poate cauza probleme, pielea poate fi frumoasă la orice vârstă. Totul se rezumă la respectul pentru noi și pentru cei din jurul nostru, iar corpul merită tot ceea ce este mai bun, nu degeaba se spune că el este precum un sanctuar. Și nu uita… pielea reflectă atât ceea ce se întâmplă la exterior cât și în interior!

(P) Tratamente faciale profesionale acasă: Top 3 beauty gadgets de care trebuie să afli...
Parteneri
3 zodii care se despart în săptămâna 4 – 10 iulie 2022. Nativii care au probleme în dragoste
Catine.ro
Ultimele știri
x