Antena Căutare

(P) Cum să-ți accesorizezi ținuta de seară pentru un look elegant și delicat

Iată-te pregătindu-te pentru o petrecere formală sau o seară romantică cu partenerul tău într-un restaurant de lux. Să arăți perfect în astfel de ocazii delicate ar putea deveni un adevărat stres, deoarece codul vestimentar se concentrează mai ales pe eleganța ținutei.

Tânără în rochie neagră
Cum să-ți accesorizezi ținuta de seară pentru un look elegant și delicat | Freepik

Îmbrăcămintea formală înseamnă să depășești limitele impuse de stilul casual, de zi. Ținuta de seară semnifică lux și opulență, iar acestea se remarcă prin haine, accesorii și machiaj. În timp ce unii ar putea spune că nu trebuie să te complici prea mult cu obținerea unui look sofisticat, puțin sclipici nu a făcut rău nimănui.

Dar ce porți cu rochia ta neagră? Ce machiaj ar fi potrivit pentru o rochie de prințesă? Accesorizarea poate fi dificilă, deoarece nu vrei să exagerezi, însă îți dorești să-ți faci remarcată prezența. Majoritatea oamenilor fac greșeala de a fi îmbrăcați necorespunzător ocaziei. Așadar, dacă vrei să faci parte din grupul celor care înțeleg cum să îmbine culorile și materialele și să aibă o apariție de neuitat, iată câteva idei și trucuri pentru a-ți îmbunătăți stilul de accesorizare:

Poartă bijuterii delicate și de calitate

Așa cum am menționat și mai sus, ținuta de seară este recunoscută pentru faptul că denotă lux. Dacă îți dorești un look rafinat, atunci este de preferat să îți alegi bijuteriile în funcție de culoare și material. Renunță la stridență și la cele ce sunt din materiale ieftine, precum plasticul. Când vine vorba de bijuterii, păstrează-le la minimum. Ele trebuie să pună ținuta în valoare, nu să fie centrul atenției, decât în cazurile în care rochia este simplă și ai nevoie de o piesă cu efect “wow”. Poartă doar pietre prețioase și semiprețioase, cu design minimalist. În topul preferințelor se numără perlele, diamantele, aurul și argintul.

Articolul continuă după reclamă

Alege un parfum intens

Și parfumul joacă un rol important în completarea unei ținute. Pe lângă imboldul pe care îl poate oferi încrederii de sine, la nivel olfactiv și psihologic, are efect de afrodisiac. Finețea ținutei tale poate fi pusă în valoare de o aromă intensă, pătrunzătoare, așa că ar fi de preferat să te orientezi spre parfumurile ce conțin mosc, precum cele din gama Guerlain sau Hugo Boss. De reținut că și parfumul trebuie să fie de calitate superioară, ca să te poți bucura de mireasmă pe o perioadă îndelungată.

Optează pentru o pereche de pantofi eleganți

Pantofii pentru o ținută de seară trebuie să fie eleganți. Nu îți poți permite, la o rochie fină, să te încalți cu o pereche de teniși. Tocurile înalte sunt alegerea principală, deoarece îți oferă o postură delicată, îți pun în valoare picioarele, iar rochia cel mai probabil cade mult mai bine când adaugi câțiva centimetri siluetei. Printre culorile populare se numără cele închise, precum roșu-vișiniu, albastru-ultramarin și crem/ bej. Negrul este de asemenea o opțiune de ținut minte atunci când dorești să combini culorile.

Un aspect important când îți alegi pantofii este confortul tău: dacă nu te simți comod nici măcar 5 minute pe tocuri, imaginează-ți atunci 3 ore pe ele.

Completează-ți ținuta cu o geantă

Doar pentru că este o ocazie specială nu înseamnă că trebuie să renunți și la utilitate. O primă regulă de urmat atunci când îți alegi poșeta este să o potrivești cu rochia sau costumul pe care îl porți, și nu cu pantofii. De asemenea, este recomandat să eviți gențile voluminoase și cu curele, optând pentru o poșetă clutch. Codul vestimentar și de conduită prevede să ai în poșetă doar obiectele de strictă necesitate, precum telefonul, bani și acte de identitate, așa că nu te împovăra cu alte lucruri. Dacă îți lipsește din garderobă o geantă potrivită, atunci investește în una simplă neagră, pentru a nu strica toată ținuta.

Accesorizarea ținutei tale de seară este puternic influențată de cadrul social și de evenimentul la care vei participa, așa că ia în considerare atmosfera în care te vei bucura de câteva ore excelente și alege o ținută superbă.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x