Căutare Live

(P) Cum să-ți alegi bine ochelarii?

Este important să definiți clar forma feței pentru a alege perechea de ochelari de care aveți nevoie. Vă sfătuim să nu vă înșelați și să vă amplificați fața. Visagismul la coafură știi... și în optică? Este arta de a-ți alege rama în armonie cu forma feței și personalitatea ta.

Este important să definiți clar forma feței pentru a alege perechea de ochelari de care aveți nevoie

Fiecare față este unică și poate fi „îmbrăcată” în o mie și una de feluri, respectând anumite reguli... Dar nu vă faceți griji, astăzi cumpărarea de ochelari, chiar și de prescripție, nu este dificilă. Există multe ghiduri disponibile. Puteți cumpăra chiar și ochelari de prescripție online.

Studiul morfologic al feței este esențial la alegerea ochelarilor. Se împarte în următorii pași:

Definiți geometria unei fețe:

La prima vedere, fața poate părea ovală. Există de fapt șapte moduri diferite:

- Pătrat

- Rotund

- dreptunghi înalt

- Dreptunghi larg

- Deschide triunghiul în sus

- Deschideți triunghiul în jos

- Diamant

Pentru a ști cărei familii geometrice aparține fața ta, trebuie să trasezi linii imaginare începând de la maxilar la pomeți, apoi de la pomeți până la frunte. Aceasta este o oportunitate pentru tine de a descoperi o formă a feței pe care nu ai bănuit-o...

Apoi, cu ajutorul opticianului tău, găsești ochelarii care respectă cel mai bine echilibrul și liniile feței tale. Montura capabilă ca nimeni alta să-ți evidențieze trăsăturile, virtuțile, farmecul, atenuându-ți micile slăbiciuni. Amintește-ți că ochelarii bine aleși, precum hainele, au toate virtuțile pentru a te face să arăți frumoasă.

Concentrează-te pe punctele tale forte

Acestea sunt elementele dominante dintr-o față. La întâmplare și fără deosebire: mărimea unui nas, înălțimea pomeților, forma generoasă sau îngustă a sprâncenelor, cea a obrajilor, a maxilarului, a buzelor...

Informații esențiale specifice fiecăruia și, de fapt, decisive pentru a găsi cadrul capabil să iasă în evidență. Și prin extensie, pentru a estompa și șterge (prea mult) caracteristici prezente pe care o alegere irelevantă de ochelari le-ar evidenția rapid. În funcție de gusturile și dorințele tale, un optician cosmetic te va putea ghida printr-o selecție de rame care sunt cele mai măgulitoare pentru aspectul tău.

Nu trebuie trecut cu vederea atunci când alegeți un cadru!

În mod ideal, o ramă, oricare ar fi forma ei, se căsătorește cu linia sprâncenelor fără să debordeze sau să taie aspectul. Cu câteva excepții, sprâncenele drepte vor evita ramele prea rotunjite. Ochiul trebuie să fie întotdeauna centrat pe sticlă. În ceea ce privește fundul ochelarilor, acesta nu trebuie să atingă obrazul sau pometul, nici măcar în cazul unui zâmbet uriaș. Același lucru este valabil și pentru genele, chiar și vaporoase, care nu trebuie să intre în contact cu ochelarii.

Combinați un ten, piele, ochi, culori...

Indiferent de stilul vestimentar și de dorințele individuale, colorismul este un instrument valoros care este adesea folosit pentru a vă ajuta să alegeți o ramă. La fel ca și facialismul, ideea este să îmbine culoarea ochilor, culoarea părului și tenul pielii într-o paletă de culori care ți se potrivește cel mai bine.

Ești gata să cumperi ochelari?

Parteneri
Cum vei fi cerută în căsătorie în funcție de zodie. Află ce surprize ți-au pregătit astrele
Catine.ro
Ultimele știri
x