Live acumAcces Direct
Prime Time 20:23Asia Express - Drumul elefantului

Par natural vs. par sintetic. Ce alegere sa faci cand incepi cautarile pentru pensule de machiaj de calitate?

Orice femeie pasionata de make-up ar trebui sa aiba o colectie de pensule machiaj, indiferent cat de mica ar fi ea, intrucat acestea sunt un element-cheie in obtinerea unui make-up impecabil. Tipurile de pensule existente pe piata sunt numeroase, insa, mai intai, trebuie sa-ti dai seama daca ai nevoie de pensule de machiaj din par natural sau sintetic.

Par natural vs. par sintetic. Ce alegere sa faci cand incepi cautarile pentru pensule de machiaj de calitate?

Raspunsul s-ar putea sa te surprinda, dar, in functie de scopul pentru care vrei sa le achizitionezi, ambele tipuri de pensule machiaj Melkior sunt la fel de utile. Secretul prin care vei putea incepe sa scoti ce e mai bun din potentialul acestora este sa intelegi la ce este buna fiecare.

Pensule de machiaj din par natural

Aceste pensule sunt facute din par de animal, precum cel de capra. Parul natural are un invelis care poate absorbi substantele uleioase si pigmentii de pudra. Firele de par tind sa se raspandeasca atunci cand sunt folosite pentru aplicarea unui produs, ceea ce le face ideale pentru un blending perfect si pentru crearea unui finisaj subtil si echilibrat.

Pensulele de machiaj din par natural sunt, de obicei, pufoase si sunt, de asemenea, foarte fine si placute la atingere. Sunt excelente pentru aplicarea produselor cosmetice de tip pudra, precum fardul de ochi, de obraji, iluminatorul si pudra. Comparativ cu cele din peri sintetici, pensulele de machiaj din par natural necesita mai multa atentie pentru ingrijire si curatare, intrucat acestea absorb produsele si pigmentii.

Pensule de machiaj din par sintetic

Aceste pensule au peri realizati din materiale sintetice, de obicei polimerice. In comparatie cu parul natural, cel sintetic nu absoarbe produsele uleioase sau pigmentii pudrosi, motiv pentru care acesta este o alegere minunata pentru aplicarea produselor lichide, cum ar fi fondul de ten.

Pensulele de machiaj sintetice tind sa aiba perii mai turtiti si mai rigizi, ceea ce ii face usor de taiat in diferite unghiuri ascutite, pentru ca pensulele sa poata fi folosite cu usurinta si precizie in aplicarea rujului si a eyeliner-ului.

Atunci cand sunt utilizati pentru aplicarea unui produs cosmetic, perii tind sa se uneasca intre ei si nu sunt la fel de flexibili ca cei naturali, o caracteristica minunata pentru aplicare fondului de ten in mod egal pe toata fata, fara urme inestetice.

Cu toate ca pensulele de machiaj din par sintetic au performante foarte mari in combinatie cu produsele cremoase, lichide, sau orice produs care necesita precizie, acestea pot fi disponibile si in alte variante, cu peri realizati din materiale mai flexibile si fine, pentru a putea fi potrivite si in aplicarea fardurilor si a pudrei. Comparativ cu pensulele din par natural, cele sintetice sunt mult mai usor de curatat, tocmai pentru ca acesti peri nu absorb produsul aplicat.

In timp ce unele persoane si-au setat deja anumite preferinte legate de un tip sau altul de pensule machiaj, multe alte doamne si-au dat seama ca cea mai buna strategie in alegerea unor astfel de accesorii este sa isi stabileasca din timp scopul pentru care vor sa faca respectiva achizitie, precum si machiajul final pe care vor sa-l obtina. Mai mult, orice iubitoare de make-up ar trebui sa aiba in trusa personala atat pensule de machiaj din par sintetic, cat si din par natural.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro