Live acumTe cunosc de undeva! (r)
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Tratamente naturiste pentru prevenirea ridurilor de expresie

Ridurile de expresie apar în urma contracției repetate a musculaturii faciale. În general, aceste riduri apar după vârsta de 25 de ani, în urma pierderii echilibrului dintre zona musculară și tegumentul superficial. Apariția ridurilor poate fi determinată și de alți factori precum:

Tratamente naturiste pentru prevenirea ridurilor de expresie

unsplash.com

 • modificarea profilului hormonal prin reducerea cantității de colagen dermic;
 • expunerea la radiațiile solare;
 • stresul;
 • alimentația nesănătoasă;
 • hidratarea corespunzătoare;
 • igiena necorespunzătoare.

Pielea din jurul gurii este mai subțire și prin urmare este mult mai expusă ridurilor de expresie. Există tratamente și intervenții chirurgicale care pot rezolva această problemă, pe perioadă temporară, dar există și remedii naturale care pot ameliora problema fără să apelăm la intervenții chirurgicale.

Gelul de aloe vera

Aloe Vera conține vitamina C și E, iar acestea au capacitatea de a menține în condiții optime hidratarea și fermitatea pielii, ceea ce reduce ridurile din jurul gurii. Tot ce trebuie să faci este să tai o frunză de aloe vera, să scoți din interiorul frunzei gelul, să-l aplici pe ridurile de expresie și să-l lași să acționeze 5 minute. Clătește apoi cu apă călduță.

Albuș de ou

Bate albușul spumă și adaugă în el o lingură de miere de albine. Aplică pasta obținută astfel, în start subțire, pe zona care prezintă riduri de expresie. Las-o să acționeze 15 minute, după care clătește cu apă călduță. Repetă de două ori pe săptămână.

Suc de lămâie

Vitamina C din acest fruct acționează împotriva daunelor provocate la nivelul pielii din jurul gurii de radicalii liberi. Cufundă o dischetă demachiantă în suc de lămâie și șterge pielea din jurul gurii. Lasă sucul să acționeze 5 minute, până simți cum te strânge pielea, apoi clătește cu apă călduță.

Exerciții faciale

Există mai multe exerciții care pot ajuta la tonifierea pielii din jurul gurii. Cele mai simple sunt următoarele:

 • Deschide gura, apoi închide-o. Repetă acest lucru de 10 ori.
 • Rostește cu glas tare vocalele, cu voce tare și cu gura cât de deschisă poți. Repetă de 10 ori.
 • Ține dinții strânși și zâmbește larg (cu gura închisă). Încearcă să stai în această poziție 10 minute.

Hidratare corespunzătoare

Pielea se resimte prima atunci când nu avem o hidratare optimă. Atunci când devine uscată, pielea este predispusă la riduri. Așadar, cantitatea de apă este foarte importantă în lupta împotriva ridurilor de expresie.

Există și alte sfaturi pe care ar trebui să le respecți dacă vrei să ai o față fără riduri.

 • Fii atentă la alimentație, evită cât poți de mult alimentele procesate și consumă cât mai multe fructe și legume.
 • Nu sta prea mult în soare.
 • Fă mișcare, chiar și o oră de plimbare pe zi. Exercițiile fizice ajută la eliminarea toxinelor care accelerează îmbătrânirea celulară.
 • Dormi măcar 7 ore pe noapte. Lipsa somnului stimulează producerea unui hormon care blochează reînnoirea colagenului.

Tenul se poate așadar netezi și cu ajutorul tratamentelor naturiste. Este nevoie de timp și determinare pentru a vă atinge scopul, dar nu este imposibil. Alte practici de îngrijire facială pentru diminuarea ridurilor de expresie din jurul gurii sunt formulele îmbogățite cu acid hialuronic, substanța recomandată de dermatologi și esteticieni pentru hidratarea și netezirea tenului.

Tenul matur are nevoie de mai mult timp pentru a se reface decât tenul tânăr. Acest proces biologic se poate contracara cu ajutorul introducerii în rutina de îngrijire a tenului a mai multor exerciții de gimnastică facială și a unui ser concentrat.

Află mai multe despre ce soluții ai pentru a atinge idealul de frumusețe și sănătate a tenului tău apelând la Cosmedica.

Recomandari