Live acumObservator 06
Prime Time 20:15Asia Express - Drumul elefantului

6 lucruri pe care să le știi pentru amenajarea unei garsoniere: Sfaturi și soluții

Amenajarea unei garsoniere mici poate fi dificilă atunci când nu știi cum să te folosești înțelept de spațiul limitat pe care îl ai. Iată câteva idei și soluții care te vor ajuta în amenajarea garsonierei tale.

Amenajarea unei garsoniere mici poate fi dificilă atunci când nu știi cum să te folosești înțelept de spațiul limitat pe care îl ai. Iată câteva idei și soluții care te vor ajuta în amenajarea garsonierei tale.

Atunci când locuiești într-o garsonieră mică contează foarte mult cum amenajezi locuința pe care o ai pentru a da impresia de spațiu mărit. Pentru a-ți amenaja garsoniera cât mai eficient, trebuie să iei în considerare câteva sfaturi și soluții ce te vor ajuta să fii mai întreprinzător.

Amenajarea unei garsoniere: Sfaturi și soluții

1.Amenajare garsonieră - Culori

Culorile joacă un rol important în decorul casei. Ele pot face o mică garsonieră să pară mai mare ca un apartament de trei camere. Culorile deschise sunt cele mai bune prietene ale spațiilor mici, începând de la podele și ajungând până la obiectele de decor.

Poți opta pentru clasicul alb sau bej, dar există și alte nuanțe sau culori mai vesele pe care le poți alege pentru un efect deosebit. De exemplu, rozul foarte deschis sau nuanțele de galben au darul de a lumina spațiul. Alte culori pe care le poți alege sunt nuanțele de bleu deschis, turcoaz, verde praz sau culoarea lavandei.

Totodată, pentru podele, este indicat să alegi un covor uni, care să nu aibă un pattern foarte mărunt. De același detaliu trebuie să ții cont și când alegi tapițeria canapelei și fotoliilor, cât și pentru draperii.

2.Amenajare garsonieră -Mobilier

În ceea ce privește mobilierul, poți opta pentru un stil minimalist, care nu îngreunează spațiul și care are drept principii de bază simplitatea și utilitatea. Nu te lăsa îngrădit de niște reguli de amenajare care nu sunt bine puse la punct și nici nu alege ansambluri de mobilier, care adesea cuprind și obiecte inutile și au și măsuri standard.

Alege fiecare obiect de mobilier în parte având în minte dimensiunile camerei și nevoile tale reale. Achiziționează obiecte de mobilier cu adevărat utile și mergi pe modele simple, în linii drepte, care să nu încarce vizual spațiul.

Dacă în bucătărie și baie trebuie să ții cont de locul în care sunt așezate chiuvetele și aragazul, în dormitor ai doar un spațiu limitat, care ar trebui să-ți servească drept cameră de dormit, de lucru, dar și pentru musafiri. Tocmai de aceea așezarea mobilierului în această cameră se poate dovedi a fi o sarcină dificilă.

De vreme ce patul ocupă cea mai mare suprafață, este indicat să începi cu așezarea acestuia. Încearcă să-l aranjezi într-un mod care îți va asigura liniștea și-ți va oferi intimitate atunci când dormi. Poți alege fie un pat matrimonial, fie un pat încastrat în perete, fie o canapea sau un divan care se transformă în pat și care are și sertare de depozitare.

Optează pentru un dressing care să se întindă pe un perete întreg și care să fie înalt până în tavan, dar care să fie de doar 10 - 15 cm adâncime. În felul acesta ai spațiu de depozitare din plin, fără să pierzi, însă, prea mult loc în cameră.

3.Amenajare garsonieră - Oglinzi

Oglinzile deschid spațiul și creează iluzia unei suprafețe mai generoase, dacă sunt folosite într-un mod ingenios. Încearcă să poziționezi oglinzile în fața unei surse de lumină, fie ea naturală sau artificială, astfel încât reflexia acesteia să lumineze întreaga cameră. Montează oglinzi pe ușile dressingului sau pe întreaga înălțime a peretelui, pentru a dubla vizual suprafața garsonierei.

4.Amenajare garsonieră - Electrocasnicele

Acestea nu pot lipsi dintr-o locuință modernă. Ele fac parte din viața noastră și cu greu ne-am putea imagina întoarcerea la o viață fără ele.

Pentru a economisi spațiu, dar și pentru a conferi un aspect ordonat, ce are puterea de a mări vizual încăperea, alegerea evidentă o reprezintă modele de electrocasnice incorporabile. Multe garsoniere moderne au bucătării open-space, astfel încât spațiul se mărește considerabil.

Poți alege un frigider incorporabil, o plită și un cuptor incorporabil sau un cuptor cu microunde încastrat într-unul din rafturile superioare și vei dispune de spațiu extra pentru a te putea desfășura în voie când gătești. Mașina de spălat rufe o poți monta fie în bucătărie, fie în baie sau în holul dintre baie și dormitor.

5.Amenajare garsonieră -Compartimentare

Poți compartimenta spațiul cu ajutorul unui bar înalt amplasat între zona de lucru și cea de dormit sau prin utilizarea unui corp de mobilier cu rafturi. La fel de bine funcționează și un paravan decorativ cu un model interesant și e o idee de luat în calcul.

6. Amenajare garsonieră - Uși glisante

Prin folosirea pereților de sticlă pentru compartimentarea garsonierei vei obține un efect de mărire a întregii suprafețe. Poți opta și pentru delimitarea zonelor, în cazul în care dispui de o bucătărie open-space.

Pentru bucătăriile foarte mici, folosește o ușă glisantă, din lemn sau din sticlă, care va ocupa mult mai puțin spațiu și-ți va da mai multe posibilități în ceea ce privește amenajarea, pentru că nu vei mai fi îngrădit de direcția în care se deschide ușa.

Citește și:

Ai un apartament mic? 6 soluții de depozitare care te pot ajuta să păstrezi ordinea

Cum amenajezi eficient o garsonieră

Sursă foto: pinterest.com

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro