- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Amenajare curte mică. 15 de idei creative și eficiente pentru amenjarea curților. Toți românii norocoși care au o curte, vor găsi în articolul a1.ro, soluții practice pentru curte și grădină, acestea îi vor ajuta să-și tranforme curtea într-un spațiu relaxant și primitor
Odată cu venirea primăverii, nu doar natura se “înnoiește” cu noi culori, ci și curțile și grădinile se îmbracă în straie noi. Când te decizi să pregătești curtea pentru anotimpul călduros, trbeuie mai întâi să iei în considerare poziționarea acesteia.
Locul în care o curte este amplasată este primul criteriu de la care ar trebui să pornești pentru a amenaja un astfel de spațiu cât mai eficient și în conformitate cu dorințele personale.
Curtea interioară
Aceasta e reprezentată de porțiunea din spatele casei, de obicei de dimensiuni mici, ferită de ochii musafirilor. Curtea interioară nu e doar locul unde îți poți depozita ustensilele necesare unei locuințe, dar și locul guvernat de intimitate, perfect pentru a petrece timpul liber.
Amenajarea unei astfel de suprafețe presupune crearea unei mici zone de depozitare, camuflată de elementele de decor. Un grătar, o zonă de dining și de relaxare poate fi soluția ideală, în special pentru o curte interioară de mici dimensiuni. Nu uita să îți pliezi alegerile întotdeauna în funcție de spațiul de care beneficiezi, astfel încât să creezi un loc cât mai armonios și relaxant, fără să fie încărcat de detalii nesemnificative, fără vreo utilitate anume.
15 de idei creative și eficiente pentru amenajarea curților
1. În cazul unei curți mici, ai putea să organizezi amenajarea pe mai multe etaje, creând prin terasare mai multe nivele, pentru a oferi un plus de dimensionalitatea întregului spațiu.
2.Folosește plante mici sau de dimensiuni medii, de preferat cât mai apropiate de culoarea gazonului, pentru a nu crea impresia de loc aglomerat.
Amenajare curte mică
3. Identifică elementele pe care ți le-ai dori la tine în curte și, în funcție de acestea, fă o clasificare pentru a vedea în ce stil se regăsesc majoritatea. După ce ai ales stilul și direcția înspre care îți dorești să te îndrepți, nu uita să ții cont și de caracteristicile spațiului, doar în acest fel vei putea realiza un design inedit.
4.Dacă alegi o curte în stil rustic, trebuie să știi că acesta are la baza elementele simple, cât mai puțin prelucrate sau cele care sunt inspirate din natură, din viața rurală.
Amenajare curte mică
5. Poți alege mobilier din lemn, care să aibă un aspect cât mai natural sau nefinisat. De asemenea, elementele de decor ar trebui să întrunească aceste caracteristici. Poți chiar să combini aspectul lemnos cu cel textil( în special sfoara) pentru a decora grădina într-o manieră unică și inventivă.
6.Dacă alegi modernitatea, structurile și decorațiunile inovative, trebuie să știi că ele propun o imagine cât mai bine conturată, cât mai clară și echilibrată. Acestea sunt cele mai potrivite pentru amenajarea unei curți de mici dimensiuni, care să fie funcțională, dar să arată și bine din punct de vedere estetic, o oază de liniște, pace și armonie.
Amenajare curte mică
7.Alegerea stilului romantic implică o amenajare cu accent pe detalii, pe elementele de decor, care să creeze o atmosferă boemă, romantică, ideală pentru diverse activități din curte, precum cititul, scrisul, dansatul, etc. Dacă ești iubitor de plante, florile precum bujorii și trandafirii nu ar trebui să lipsească dintr-o grădină cu tematică romantică.
8. În ceea ce privește alegerea materialelor de finisaj, posibilitățile sunt multiple. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că opțiunile tale sunt cele indicate și în concordanță atât cu stilul de amenajare gândit, cât și cu dimensiunea de care dispui.
Amenajare curte mică
9.Dacă dorești o alee pavată din beton trebuie să știi că e o soluție rapidă, modernă și care rezistă în timp. În plus, aleile pavate cu beton sunt eficiente pentru crearea unui spațiu ideal pentru mașină, astfel încât accesul în curte să fie mult mai rapid.
10.O alee cu dale este la fel de utilă pentru cei care își doresc o curte modernă, funcțională, cu un aspect inedit și care să facă față destul de bine trecerii timpului și condițiilor meteorologice nefavorabile.
Amenajare curte mică
11.Aleea cu pietriș nu este la fel de practică și funcțională ca cele de mai sus, însa este ideală pentru cei care vor o imagine de ansamblu de poveste pentru curtea lor.
12.Alegerea gazonului poate fi una dificilă. Gazonul poate fi integrat alături de celelalte elemente de finisaj dintr-o curte pentru a crea designul dorit, un spațiu complex, funcțional și armonios din punct de vedere vizual. Dacă îți dorești un rezultat imediat și care să arate excepțional, cel mai bine ar fi să optezi pentru gazonul natural în forma de rola/rulou.
Amenajare curte mică
13.Ca elemente de mobilier, un balansoar, un hamac, sau chiar un leagăn vor reprezenta elementele cheie, care să constituie un plus de confort. Dacă spațiul îți permite, poți pune chiar un set de masă cu scaune, pentru momentele petrecute alături de prieteni.
14. Iluminarea este la fel de importantă, cu atât mai mult într-un spațiu mic. Cel mai bine ar fi să alegi corpurile de iluminat în funcție de activitățile desfășurate: lumina mai puternică și cât mai apropiată de cea naturală în zona grătarului sau a mesei și lumina ambientală în restul spațiului.
15. Indiferent de dimensiuni, o curte ar trebui decorată și personalizată în maniera în care să te simți confortabil, să te bucuri de un loc primitor și pe placul tău. Nu uita însă, să nu aglomerezi spațiul cu elemente de decor din abundență, ci doar să punctezi acolo unde este cazul.
Sursă foto: pinterest.com
Cum să pregătești din timp producția de struguri din toamnă... Amenajare camere copii: Cum alegi și cum așezi un birou pentru copii...