Amenajări interioare. 7 reguli de siguranță pentru camera copilului

Amenajarea locuinței presupune creație și răbdare. Iată cum trebuie să amenajezi camera copilului pentru maximum de siguranță și confort.

Amenajarea locuinței presupune creație și răbdare. Iată cum trebuie să amenajezi camera copilului pentru maximum de siguranță și confort.

Când dai startul procesului de amenajare al locuinței știi că cele mai importante camere sunt dormitoarele, al tău și cel al copilului. Aceste camere trebuie să ofere un confort sporit, care să te îndemne la odihnă și relaxare. Camera copilului trebuie să îi stimuleze imaginația și să îi ofere siguranță deplină. Iată câteva sfaturi în ceea ce privește amenajarea camerei copilului.

Reguli de siguranță pentru camera copilului

Scapă de prizele vechi

Atunci când vorbim despre siguranță, prizele și rețeaua electrică sunt două lucruri care ar trebui să ocupe capul oricărei liste. În cazul în care locuiești într-o casă veche sau apartament care deja are peste 30 de ani, ar fi timpul să te gândești să schimbi complet rețeaua electrică, iar în camera copilului să înlocuiești prizele cu unele sigure, acoperite, pentru a evita orice formă de risc. Până la urmă, cel mic se va juca zilnic pe jos prin cameră, iar prizele ar trebui ferite de el.

Amenajări interioare. 7 reguli de siguranță pentru camera copilului

Nu folosi orice tip de vopsea

Evită anumite riscuri de sănătate atunci când renovezi camera celui mic și folsește vopsele care sunt potrivite pentru el, care nu conțin plumb sau teflon. Acest lucru te va ajuta să obții un aer mai sănătos pentru camera în care copilul tău va petrece mult timp.

Amenajări interioare. 7 reguli de siguranță pentru camera copilului

Izolarea camerei

Izolarea casei ar trebui să devină o preocupare pentru tine și familia ta, însă acest lucru poate depăși destul de repede bugetul de care dispui. În schimb, poți să începi totul cu dormitorul copilului și să continui apoi cu restul casei, pe măsură ce ai resursele financiare. O izolare bună a camerei trebuie să acopere atât aspectul termic, dar și fonic, iar una dintre cele mai bune soluții este vata minerală bazaltică, folosită foarte des pentru izolații termice, fonice, dar și împotriva incendiilor. În acest fel, camera celui mic nu va mai risipi energie și va deveni atât mai sigură, cât și mai confortabilă.

Amenajări interioare. 7 reguli de siguranță pentru camera copilului

Soluții pentru podea

Și pentru că am adus în discuție joaca, ar trebui să te asiguri că podeaua camerei nu este foarte alunecoasă, pentru a evita accidente nefericite. Dacă nu îți plac covoarele și vrei un design simplu al camerei, există chiar și parchet pe care nu poți aluneca și extrem de util dacă vrei să folosești încălzire prin pardoseală. Un motiv pentru care această soluție ar putea fi mai potrivită este faptul că mocheta și covorul pot fi locuri în care microbii și bacteriile se adună mult mai ușor.

Amenajări interioare. 7 reguli de siguranță pentru camera copilului

Amplasarea patului

Poate că nu-ți permite configurația camerei, dar trebuie să știi ca patul trebuie să fie amplasat într-o zonă liberă. Oricât de mult ţi-ar plăcea ca această piesă de mobilă din camera copilului mic să fie într-o zonă scăldată de lumină, evită poziţionarea ei în imediata proximitate a geamului. Nici lângă un calorifer sau lângă vreun raft cu cărţi şi jucării nu trebuie pus patul, pentru că nu poţi să ştii niciodată când se va urca pe unul dintre acestea şi se va accidenta.

De asemenea, nu e recomandat să pui tablouri grele sau oglinzi în preajma patului şi nici nu trebuie să lași în pătuţul copilului obiecte care au lanţ lung sau alte sfori pe care cel mic şi le poate pune în jurul gâtului.

Amenajări interioare. 7 reguli de siguranță pentru camera copilului

Piesele de mobilier fixate pe perete

Unele mari magazine cu produse de mobilier, mai ales cele care se asamblează acasă, conţin în pachetul mobilei cumpărate şi benzi elastice sau alte dispozitive de fixare a lor în perete. Dar nu tot ce e pe piaţă este prevăzut cu aşa ceva. De aceea, îţi sugerăm să cumperi separat aceste dispozitive de prindere. Ele pot fi foloseşti la toate piesele de mobilier mai puţin stabile şi care se pot uşor dezechilibra şi cădea, pentru a evita producerea unei tragedii. Și masa de schimbat bebeluşul trebuie să fie prevăzută cu centuri de siguranţă, ca cel mic să nu cadă de acolo.

Amenajări interioare. 7 reguli de siguranță pentru camera copilului

Plantele, perdelele și odorizantele de cameră

Dacă vrei să amplasezi în camera copilului plante, trebuie să te asiguri că acestea nu sunt absolut deloc toxice. La vârste mici, ele pot fi atractive pentru copii, aşa încât pot să fie muşcate şi înghiţite. Iar, dacă sunt toxice, pot sa-i fie chiar fatale copilului.

Totodată, nu plasa substanţe împotriva moliilor sau alţi săculeţi parfumaţi în spaţiile din dulap la care are acces copilul. Nici odorizantele de cameră nu-şi au rostul în preajma copilului. Ele sunt foarte periculoase pentru cei mici, din pricina riscului de ingestie.

Citește și:

Amenajarea camerei copilului școlar în stil Feng Shui. Reguli simple pentru energie pozitivă și armonie

Amenajare camere copii: Cum alegi și cum așezi un birou pentru copii

Modele de amenajari pentru camera bebelușului. 7 idei creative

Sursă foto : pinterest.com

Fosta dădacă a Prințului William și Prințului Harry va primi despăgubiri semnificative din cauza interviului Prințesei Diana. Ce i s-a întâmplat lui Tiggy Legge-Bourke
Tiggy Legge-Bourke, fosta dădacă a Prințului William și Prințului Harry, va primi...
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2021. Balanțele trebuie să fie sincere cu cei din jur. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 25 septembrie 2021 aduce câteva schimbări în viața nativilor din zodia...
Parteneri
Budincă de tapioca cu lapte de cocos și piure de mango
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert fin, elegant și răcoritor pentru a-i surprinde pe cei dragi, îți recomandăm rețeta de budincă de tapioca cu lapte de cocos și mango. Vei cuceri gustul celor dragi cu un desert exotic și foarte atractiv prin aspectul deosebit al perlelor de tapioca.
Catine.ro
Ultimele știri