Iată cum poți amenaja camera copilului școlar în stil Feng Shui. Reguli simple, dar importante pentru echilibru, armonie și pozitivism
Camera copilului tău trebuie să fie una primitoare, în culori calde, care să îl îndemne în egală măsură și la visare și joacă, dar și la studiu și odihnă. Aplicarea unor reguli Feng Shui pentru amenajarea camerei copilului vor ajuta la stimularea dorinței de cunoaștere și învățare. Dacă aplici aceste trucuri, vei reuși să îi încurajezi pasiunile și nevoia de cunoaștere.
Scopul principal al feng shui-ului în transformarea camerelor pentru copii este crearea unui mediu sănătos, iubitor și sigur. O cameră a copilului creată cu Feng Shui în minte va servi ca suport emoțional și fizic în timpul mai multor experiențe de creștere a copilului. Iată 8 reguli importante de care să ții cont.
Amenajare camerei copilului școlar – 8 reguli Feng Shui
1.Zona plasării patului
Patul este esențial pentru un somn bun. Un pat bine echilibrat este foarte important pentru a oferi copiilor un sentiment de securitate. În ceea ce privește poziția patului, evitați să îl plasați direct sub grindă, îndreptat direct spre aer condiționat sau în linie directă cu ușa sau toaletă. De asemenea, ar fi bine dacă patul poate avea un perete bun de sprijin în spatele acestuia.
2.Culoarea pereților
De regulă, culorile influențează modul în care răspundem la situații, atât fizic cât și psihologic. Culorile au puterea de a ne afecta starea de spirit și chiar de a simți o cameră. Orice lucru care creează un răspuns emoțional plăcut poate fi o „piesă de inspirație” perfectă. Ca regulă generală, luna de naștere poate fi folosită ca un ghid eficient pentru a alege culoarea pereților camerei micuțului tău. Roz, roșu, purpuriu și portocaliu sunt culori de bun augur pentru lunile noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie, martie și aprilie. Albastru și negru sunt culori de bun augur pentru lunile mai, iunie, iulie, august, septembrie și octombrie.
3.Un dormitor curat și îngrijit
Feng Shui aplicat în camera copilului poate aduce un sentiment de bucurie, în același timp reușind să îndepărteze sentimentul de haos și confuzie adesea prezent în camerele copiilor. Ordinea și curățenia ar trebui menținute permanent, așa că încă de la o vârstă fragedă micuții ar trebui obișnuiți să participe la aceste activități.
4. Amplasarea bibliotecii
Construiește o bibliotecă într-o zonă vizibilă și ușor accesibilă pentru copil, pentru a-i dezvolta interesul pentru cărți, cunoaștere și învățătură. Ideal ar fi să așezi biblioteca într-un loc pe care copilul să îl vadă imediat cum intră în camera sa. Cărțile trebuie să fie la înălțimea sa și să aibă și o zonă care beneficiază de lumină multă și în care să poată să stea liniștit, să citească.
5.Circulația aerului în cameră
Feng Shui subliniază importanța fluxului de „Qi” (de exemplu, circulația aerului). Prin urmare, fiți atenți la calitatea aerului din dormitor. Deschideți ferestrele de multe ori pentru a menține aerul proaspăt și plin de oxigen.
6.Zona fără electronice
Dormitorul este locul unde copiii ar trebui să se relaxeze și să se odihnească. Elementele electronice (cum ar fi televizorul, computerul etc.) perturbe fluxul de „Qi” și vor afecta calitatea somnului copilului. De aceea, este recomandabil să eliminați toate elementele electronice inutile din dormitorul copiilor.
7.Trofeele la vedere
Este o idee bună să afișați obiecte precum desene, fotografii de familie, premii și trofee în camera copilului tău.
8.Biroul de studiu
În știința antică a Feng Shui, „Poziția academică” reprezintă un loc care poate spori concentrarea, ajutând astfel copiii să studieze mai bine. Este foarte ușor să identifici această zonă. Folosește ultima cifră din anul nașterii copilului tău (de exemplu, 2001 și 2011 se termină cu 1) pentru a găsi poziția academică imediat. Te poți aștepta la rezultate academice mai bune prin plasarea biroului de studiu în sectoarele menționate mai jos. Astfel, 1 – nord – est, 3 – est, 4 – sud – est, 5 – sud, 6 – sud – vest, 7 – vest, 8 – sud – vest.
Sursă foto: pinterest.com
Citește și:
Amenajarea casei în stil Feng Shui. Reguli importante pentru echilibru și pozitivism
Amenajări living. Cum amenajezi sufrageria în stil Feng Shui
Amenajări bucătărie. 5 reguli de bază pentru o amenjare în stil Feng Shui
Cum faci amenajarea grădinii în stil Feng Shui pentru spor și dragoste în casă
De ce să ții cont când alegi mobila de bucătărie. 5 sfaturi esențiale...