Sigur că nu vei locui în ea pe tot parcursul anului, mai ales dacă alegi să o cumperi la munte sau într-o zonă cu aer curat. Poate că timpul și locul de muncă nu-ți va permite să te retragi definitiv la mărginimea orașului, însă când vrei să alegi o casă este necesar să te gândești la perspective pe termen lung.
Dacă în zece ani vei ieși la pensie și vei dori să ai propriul tău loc amenajat după gusturile tale, într-o liniște deplină, cu verdeață și flori, atunci poți lua în considerare să îți cumperi o casă din lemn.
Am alcătuit pentru tine o listă cu principalele avantaje ale caselor din lemn:
- Spre deosebire de o casă din beton sau bca, o casă din lemn se construiește mult mai rapid, motiv pentru care o poți "comanda" în funcție de nevoile și preferințele tale, cât de mare vrei să fie, cum să fie compartimentată sau câte camere să aibă.
- Prețul caselor din lemn, poate cel mai important aspect și criteriu de luat în calcul. Costul este mult mai scăzut, cu aproximativ 30% mai mic decât al unei case cu beton sau cărămidă.
- Izolarea termică este un mare avantaj al caselor de lemn. Concret, vara sunt răcoroase, iar iarna se menține foarte bine căldura în ele, ajutând să econimisești la costurile de întreținere.
- Sunt flexibile - flexibilitatea este foarte importantă la rezistența unei case, întrucât determină comportarea acesteia la cutremur. Casele din lemn rezistă mai bine la cutremur decât cele din cărămidă.
Dacă avantajele cumpărării unei case din lemn sunt numeroase, nu uita să iei în calcul și celelalte aspecte, cum ar fi investiții periodice pentru verificări și reparații. Spre deosebire de beton, lemnul este un material cu o durată de viața mai redusă.
Zgomotul este și el trecut pe lista dezavantajelor, astfel că nicio casă din lemn nu îți va oferi izolare fonică perfectă, iar zgomotele se pot auzi cu ușurință dintr-o cameră în alta.
Dacă îți dorești o casă micuță, alege una din lemn. Altfel, ia-ți gândul de la ea, dacă vrei să aibă două, trei sau mai multe etaje.