Live acumAcces Direct
Prime Time 20:20Asia Express - Drumul elefantului (r)

Bicarbonatul de sodiu, minune în grădină. 6 moduri în care îl poți folosi

Bicarbonatul de sodiu nu face minuni doar în bucătărie, în rețetele pe care le prepari, dar și în grădină. Află cum poți folosi bicarbonatul în grădina ta.

Bicarbonatul de sodiu nu face minuni doar în bucătărie, în rețetele pe care le prepari, dar și în grădină. Află cum poți folosi bicarbonatul în grădina ta.

Dacă vara nu a venit doar pentru plajă și relaxare, ci a sosit și în grădina ta, cu flori înmiresmate, legume și fructe, atunci e timpul să te deprinzi cu atribuțiile de grădinar. Există numeroase moduri prin care îți poți ajuta plantele în grădină să crească sănătos, ținând dăunătorii la distanță și bucurându-te de fructele și legumele ce le-ai plantat. Un ingredient mereu prezent în bucătăria ta îți poate fi ajutor de nădejde în grădină. Este vorba despre bicarbonat.

Cu siguranță îl folosești în bucătărie la prepararea mâncărurilor, dar acesta te poate ajuta în grădină în diverse moduri. Iată câteva dintre minunile pe care acesta le face în grădina ta.

6 moduri de a folosi bicarbonatul de sodiu în grădină

Scapă de melci

Pe lângă multe alte insecte, melcii devin o problemă pentru grădina ta,mai ales în zilele foarte călduroase. Dacă alegi să folosești bicarbonatul de sodiu,vei reuși să ţii melcii la distanţă. Tot ce trebuie să faci este să presari puţin bicarbonat la colţurile grădinii şi vei reuși să scapi de această problemă.

Îndulceşte roşiile

Dacă iubești gustul roșiilor cărnoase de grădină și vrei să ai roade bogate vara asta, este indicat să folosești bicarbonat de sodiu. Trebuie doar să presari puţin la rădăcina roşiilor pentru a le reduce aciditatea şi a le face mai suculente şi mai dulci.

Deodorizant natural

Mirosul neplăcut din grădina ta poate fi eliminat foarte ușor cu ajutorul bicarbonatului. Trebuie să adaugi puțin bicarbonat în îngrășământ. Vei vedea diferenţa după o săptămână.

Plantele vor înflori mai repede

Grădina ta se va transforma într-o oază de liniște și culoare, devenind parfumată de la atâtea flori înflorite. Pentru ca florile tale să înflorească mai repede,dizolvă o lingură de bicarbonat la un litru de apă şi pulverizează zilnic pe flori. Acestea vor arăta mai frumoase şi mai viu colorate.

Alungă furnicile

Ca să alungi furnicile care îți vizitează mereu grădina și sunt la un pas de a-ți invada și casa, trebuie să folosești bicarbonat. Prepară un amestec din oţet şi bicarbonat,pulverizează în zonele invadate de furnici şi poţi uita de ele.

Menţine pământul proaspăt

Grădina pe care o ai reprezintă o mare responsabilitate deoarece necesită atenție și grijă zilnic. Pământul are un rol esenţial în cultivarea plantelor şi a legumelor,aşa că e bine să ştii ce trebuie să îi oferi pentru a fi fertil. În afară de apă,presară bicarbonat de sodiu peste pământ pentru ca acesta să devină mai puternic.

Citește și:

Bicarbonatul de sodiu, remediu minune pentru călcâiele crăpate. Cum să-l folosești

Sursă foto: pexels.com

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro