Live acumObservator 23
Prime Time 20:30Adela

Cauți un teren pentru casă de vacanță în Brașov? Uite ce trebuie să știi

Iubești drumețiile pe munte și excursiile în aer liber, fără poluare și fără zgomot și visezi să ai o casă de vacanță într-o zonă montană? Investițiile imobiliare în Brașov au cunoscut o expansiune fulminantă în ultima perioadă, astfel că zonele limitrofe ale orașului au devenit adevărate cartiere de case, cele mai multe dintre ele de vacantă.

Iubești drumețiile pe munte și excursiile în aer liber, fără poluare și fără zgomot și visezi să ai o casă de vacanță într-o zonă montană? Investițiile imobiliare în Brașov au cunoscut o expansiune fulminantă în ultima perioadă, astfel că zonele limitrofe ale orașului au devenit adevărate cartiere de case, cele mai multe dintre ele de vacantă.

Parcele întregi de pământ, care până nu de mult erau extravilane, fără utilități, apă și canalizare, au devenit acum de interes pentru dezvoltatorii imobiliari care construiesc complexuri rezidențiale la marginea orașului. Terenuri de vânzare în Brașov există și pentru construcții de case pe cont propriu, astfel de dacă ești în căutarea unui spațiu pe care să-ți ridici de la zero o locuință, îți oferim câteva ponturi despre cele mai căutate localități limitrofe Brașovului, unde îți poți amplasa casa de vacanță

Teren de vânzare în comuna Cristian, județul Brașov

Situată la doar 40 de kilometri de centrul Brașovului, comuna Cristian a cunoscut o dezvoltare majoră în ultimii ani când tot mai multe terenuri s-au vândut spre a fi transformate în zona de case. Locuințe de vacanță, pensiuni turistice sau pur și simplu vile de locuit, aria s-a transformat într-o adevărată prelungire a orașului Brașov. Pe site-ul primăriei, aflăm că din comuna Cristian, prin DN 73, se face legatura cu Capitala Romaniei, București, cu municipiul Pitesti, si in partea nordica cu municipiul Cluj si Targu Mures.

Un teren de vânzare în Cristian, Brașov, intravilan, are un preț de pornire de la 70 de euro/mp. “Terenul este cuprins din 2 parcele si are o suprafata de 2528mp, cu acces la 2 drumuri din care unul este asfaltat iar celalalt urmeaza, existand promisiunea primariei Cristian. Utilitatile sunt la extremitatea terenului”, se arată în anunțul de vânzare postat pe internet.

Costurile de achiziție a unui astfel de teren variază în funcție de numărul de metri pătrați și de apropierea de șoseaua principală, însă pentru a ridica o casă de vacanță, cu P+M sau P+1 și ceva curte sunt necesari cel puțin 600 mp. Preturile ajung și până la 30 – 35.000 de euro pentru o suprafață intravilană de 1000 mp.

Teren pentru casă de vacanță la marginea Brașovului, în Sânpetru

Comuna Sânpetru a avut în ultimii zece ani cea mai mare dezvoltare imobiliară din judeţul Braşov. Devenită deja zonă turistică, cu pensiuni și spații de cazare pentru turiști, comuna care se află la o distanță de doar 8 kilometri de oraș atrage tot mai mulți doritori să-și cumpere sau să-și construiască o locuință. Pe terenurile din zonă, devenite intravilane, au răsărit blocuri cu apartamente dar și case de vacanță, principalul avantaj fiind apropierea foarte mare de orașul Brașov.

Un teren de vânzare în Sânpetru, Brașov, este ceva mai scump, din nou, motivul fiind apropierea mare de oraș. Un lot de 600 mp, “la stradă, într-o zonă cu vile, cu utilități și priveliște superbă”, dar într-o zonă fără asfalt, se vinde cu 25.000 de euro.

Teren de vânzare în Brașov, Stupini

Spre deosebire de variantele anterioare, Stupini nu este o comună limitrofă, ci un cartier al orașului Brasov. Astfel, Stupini este un cartier din municipiul Brașov, o altă alternativă mai aproape de municipiu pentru a-ți construi o casă de vacanță. Marea problemă a acestei zone este canalizarea. Întrucât cartierul Stupini se află în aval de stația de epurare, este o zonă fără sisteme de canalizare. Construcțiile noi, care s-au ridicat în număr mare în ultimul timp, sunt prevăzute cu bazine vidanjabile. În cartier nu există încă un sistem centralizat de distribuție a apei potabile.

Astfel, dacă alegi să cumperi un teren de vânzare în Stupini, Brașov, îți asumi din start lipsa canalizării și construcția unei fose septice pentru casa ta de vacanță. Din acest motiv, prețurile în zonă sunt ceva mai mici, astfel că poate fi un compromis pe care îl poți face dacă nu dispui de un buget foarte mare alocat terenului pe care vrei să construiești casa.

Un teren intravilan, de 512 mp, cu marele avantaj că se află poziționat cu ieșire la asalt, se vinde cu 27.000 de euro. De precizat faptul că dacă îți construiești o casă, fie ea și de vacanță, în Stupini, adresa va fi de oraș.

Cauți un teren de vânzare pentru o casă de vacanță? Acestea sunt variantele cele mai bune în apropierea Brașovului, zone care s-au dezvoltat foarte mult, din punct de vedere al pieței imobiliare, în ultimii ani. Complexuri rezidențiale, blocuri de apartamente și chiar case de vacanță sunt în fiecare dintre ele și, orice ai alege, vei avea în jur vecini și utilități conforme cu anul 2019.

Recomandari