Căutare Live

Ce electrocasnice nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie

Fie că abia te-ai mutat și vrei să ai toate lucrurile de care ai nevoie fără a ocupa spațiul inutil, fie că doar vrei să faci puțină ordine în bucătărie și nu știi ce să păstrezi, lista de mai jos te va ajuta să îți faci ordine în gânduri și în inima casei, așa cum este cunoscută bucătăria.

Ce electrocasnice nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie

Espressor

În vremurile noastre agitate, în care facem totul pe fugă, o cafea pregătită așa cum trebuie și băută în tihna primelor ore ale dimineții poate reprezenta cel mai bun început al zilei, indiferent că este luni sau vineri. Mai mult, ultimii 50 de ani au venit la pachet cu o serie de inovații care îți permit să prepari în intimitatea propriei bucătării o băutură la fel de savuroasă ca cea pe care o iei de la cafeneaua din centru. Tot ce ai de făcut este să te hotărăști ce fel de cafea preferi (caffè latte, espresso, cappuccino etc.) și să alegi aparatul care ți se potrivește.

Mașină de spălat vase

O mașină de spălat vase este esențială dacă ai o familie numeroasă și ești preocupată ca vasele să fie nu doar curate, ci și ferite de microbi (de exemplu, apa de la robinet are circa 45 grade Celsius, în timp ce apa încălzită de mașină poate ajunge la temperaturi de 60-70 grade Celsius). Printre beneficiile unei mașini de spălat vase se numără o curățare mai eficientă a vaselor, economia pe care o vei face la energie electrică, gaz și apă (de exemplu, pentru 12 seturi de veselă vei consuma în jur de 100 litri de apă dacă speli de mână; prin comparație. la mașina de spălat vase vei consuma 7-12 l de apă și vei economisi 230 ore în fiecare an), precum și opțiunile speciale de curățare a paharelor.

Blender

Blenderul este un instrument mic care îți poate fi util în multe preparate de la sosuri la smoothie-uri, sucuri (în special în cazul citricelor), supe-cremă, dressing-uri și piureuri pentru bebeluși. Dacă ai un spațiu mic poți uita de roboții de bucătărie care ocupă mult și să optezi pentru un blender puternic (de cel puțin 500W) prevăzut cu un container din sticlă sau policarbonat încăpător. Printre beneficiile unui blender se numără ușurința de folosire, păstrarea vitaminelor atunci când prepari smoothie (prin comparație, storcătoarele de fructe renunță la pulpa care, în unele cazuri, conține majoritatea vitaminelor și mineralelor), precum și pregătirea unei mese complete pentru cel mic (poți amesteca fructele preferate cu frunze de broccoli pline de vitamine).

Cuptor cu microunde

Cuptorul cu microunde este un alt aparat electrocasnic care nu ar trebui să lipsească din nicio bucătărie. Dacă în urmă cu zece ani, oamenii își încălzeau doar mâncarea sau chiar ceaiul la microunde, astăzi ai la dispoziție o mulțime de opțiuni, de la floricele la microunde la budincă sau chiar rețete de preparate pregătite integral la microunde într-un timp redus la jumătate (de exemplu, o rețetă de risotto cu legume se prepară în mai puțin de 15 minute).

Mixer electric

Poți alege între două opțiuni atunci când este vorba de mixerul electric: mixerul vertical clasic sau mixerul vertical cu bol. Dacă prima variantă îți este de folos pentru a amesteca ouă și alte ingrediente mai ușurele (de acest lucru depinde și puterea sa), a doua opțiune te poate ajuta mai mult în bucătărie. Poți, de exemplu, pregăti crema pentru tort, dar și blatul, sau poți face pâine și cozonac în casă cu ajutorul accesoriului de frământare, precum și înghețate, budinci sau diverse creme.

Indiferent câte dintre aceste electrocasnice le ai deja și câte vor ajunge pe lista moșului sau a iepurașului, cel mai mare beneficiu pentru mulți dintre noi este că ne ajută să facem rost de timp pentru familie, prieteni sau hobby-uri într-o vreme în care acesta este atât de prețios.

Sursa foto: Shutterstock

Lenjerii calitative și personalizarea prosoapelor - importanță pentru renumele hotelului...
Parteneri
Trucuri pentru a consuma mai multe fructe și legume. Cum poți să-ți diversifici dieta
Catine.ro
Ultimele știri
x