Antena Căutare

Ce simbolizează florile în funcție de culorile lor?

Știai că există un limbaj secret al florilor? În funcție de culoarea buchetelor pe care le alegi, poți transmite persoanei căreia le dăruiești sentimente de iubire, prietenie sau recunoștință.

Florarie online - Baiatul cu flori

Știai că există un limbaj secret al florilor? În funcție de culoarea buchetelor pe care le alegi, poți transmite persoanei căreia le dăruiești sentimente de iubire, prietenie sau recunoștință. Acest limbaj tainic i-a fascinat pe oameni încă din antichitate. Dintre popoarele europene de demult, grecii, egiptenii, chinezii, indienii și arabii erau cei mai pasionați de astfel de simboluri, iar concluziile la care au ajuns strămoșii noștri încă sunt valabile și în ziua de azi.

Ce semnifică fiecare culoare a florilor?

Alb

Albul este simbolul curățeniei și al purității. El este des asociat cu nevinovăția și din acest motiv, pe vremuri, în arta creștină, hainele sfinților erau pictate complet în alb. De asemenea, tot din aceste considerente, albul este cea mai des folosită culoare pentru cununii. Florile albe împrumută și ele aceeași semnificație ca și culoarea lor. De aceea, indiferent dacă este vorba de trandafiri, zambile sau orhidee, cu ele poți să transmiți sentimente profunde de recunoștință, respect și încredere.

Roșu

În cazul florilor și nu numai, roșul poate fi considerat opusul albului. El este culoarea pasiunii, a senzualității, a mândriei și a dragostei carnale. Dacă prin alb transmiți persoanei căreia îi dăruiești flori că îi porți o dragoste platonică, cu roșu îi spui că o dorești aici și acum, iar timpul care vă desparte nu este altceva decât o profundă suferință.

Galben

Galbenul este o culoare solară, plină de căldură și optimism. El este un simbol al puterii divine, fiind considerat culoarea zeilor. În cazul florilor, galbenul poate fi asociat cu energia și vitalitatea. Florile galbene sunt cele mai potrivite flori de dăruit primăvara, iar sentimentele pe care le transmit sunt de speranță și bucurie.

Portocaliu

Portocaliul este o combinație între galben și roșu, motiv pentru care el împrumută din semnificația ambelor culori. Poate că nu este la fel de pasional ca roșul, dar cu siguranță nu se apropie nici de inocența galbenului, motiv pentru care îl poți dărui unei persoane față de care simți o atracție puternică.

Roz

Rozul este des asociat cu blândețea, feminitatea, dragostea și bunătatea. El are o influență puternică asupra sistemului nervos, ajutându-l să se relaxeze și are proprietatea de a calma chiar și cele mai răzvrătite spirite. De aceea, florile roz se dăruiesc în general prietenilor, mai ales atunci când vrei să-ți exprimi suportul și afecțiunea.

Albastru

Albastrul este culoarea cerului și a mării, două lucruri ce par infinite. De aceea, florile albastre au o semnificație la fel de profundă ca și culoarea ce o poartă. Dacă vrei să transmiți cuiva faptul că-ți dorești ca relația voastră să dăinuie pentru totdeauna, un buchet de flori albastre este soluția.

Cum să compui un buchet echilibrat?

Acum că știi ce transmiți cu fiecare floare în parte, poți să dăruiești buchete monocrome, sau poți fi creativ și să compui buchete complexe, la fel ca sentimentele pe care le nutrești față de persoana pentru care le cumperi. Pe de altă parte, dacă ți se pare complicat să reții ceea ce semnifică fiecare culoare, atunci lasă-te pe mâna artiștilor florali când vine vorba de compunerea unui buchet perfect echilibrat și alege de la Băiatul cu flori, o florărie online București, cele mai surprinzătoare creații florale.

O femeie a pus drojdie în ghiveciul cu plante și apoi a așteptat! Ce s-a întâmplat în câteva zile... 6 sfaturi utile pentru amenajarea bucătăriei...
Rulouri sau cornete cu cremă de vanilie. Mici bijuterii culinare
Dacă nu ai în recuzita ta culinară și forme pentru copt rulouri sau cornete, este timpul...
Horoscopul zilei de 4 februarie 2023. Taurii sunt ușor de influențat. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 4 februarie 2023 spune că nativii din zodia Taur vor avea parte de o zi mai...
Parteneri
Cele mai nesigure semne zodiacale. Nativii care se bazează mereu pe cei din jur
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x