Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Cum alegi piscina ideală pentru curtea ta

Când ai suficient spațiu în curte și vrei să te răcorești, poți achiziționa o piscină gonflabilă, potrivită pentru întreaga familie. Iată la ce trebuie să te gândești înainte de a cumpăra piscina ideală pentru curtea ta.

Când ai suficient spațiu în curte și vrei să te răcorești, poți achiziționa o piscină gonflabilă, potrivită pentru întreaga familie. Iată la ce trebuie să te gândești înainte de a cumpăra piscina ideală pentru curtea ta.

Vara înseamnă și vreme caniculară, cu soare arzător, pe lângă relaxare. Așadar, pentru a te bucura de căldură în timp ce te și răcorești, știi că ai nevoie să instalezi în curte o piscină. Piscina ideală pentru curtea ta este una în care se pot bălăci toți membrii familiei. Mai mult decât atât, piscina instalată în curte te ajută să creezi noi amintiri alături de familie și prieteni.

Piscinele nu mai sunt demult un lux. Dacă îți dorești să cumperi o piscină, atunci nu trebuie să treci printr-un proces stresant și solicitant de a instala gresie, de a săpa în pământ sau de a găsi un sistem complicat de curățare a piscinei, de umplere și golire. Renunță la acetse idei când poți foarte bine să cumperi o piscină gonflabilă uriașă pe care să o pui în curte.

Desigur, este important să te asiguri că găsești cea mai bună soluție conform cu bugetul pe care îl ai la dispoziție. Piscina de curte, care se montează direct pe pământ și nu trebuie îngropată e cea mai simplă și utilă soluție. Aceasta este o alternativă mult mai bună decât piscina îngropată, deoarece costul de achiziție este mai mic și instalarea este mai facilă.

Piscinele de curte gonflabile care se instalează rapid și ușor, se întrețin cu minim de efort, se demontează simplu în sezonul rece și au prețuri acceptabile. Acestea sunt ideale pentru orice familie cu copii și nu numai. Începând de la piscine de curte cu dimensiuni reduse (special create pentru copii) și până la piscinele mai mari, cu cadru metalic, cu imitație de piatră, cu pereți galvanizați sau cu imitație de lemn.

Cum alegi piscina pentru curtea ta

Planificarea

O etapă importantă este planificarea achiziționării unei piscine. Ideea este că trebuie să corelezi dimensiunea curții cu piscina pe care doriți să o achiziționați. Acest lucru te va scuti de stres și nici nu vei risca să fii dezamăgit de dimensiunea reală a piscinei. Când alegi o piscină de curte, fii atent prima dată la dimensiunile acesteia.

Mărimea și forma piscinei

În general, o piscină de curte poate fi ovală sau rotundă. Piscinele ovale au avantajul că maximizează spațiul disponibil în curte și îți permite să joci și sporturile tale preferate, pe lângă bălăceală. Piscinele rotunde sunt ușor de instalat și de regulă sunt mai ieftine.

Familiile cu un copil pot opta pentru o piscină de curte mai mică, dar familiile extinse ar trebui să ia în considerare o piscină mai mare. În ceea ce privește dimensiunea piscinei, aceasta este strâns legată de spațiul pe care îl ai la dispoziție în curte.

Dimensiunile piscinelor de curte variază. Astfel, vei putea găsi soluția ideală care să se potrivească cel mai bine în spațiul pe care îl ai la dispoziție. De exemplu, o piscină gonflabilă BestWay poate avea 366 x 76 cm sau 457 x 91 cm (aceasta este prevăzută și cu scară). Apoi piscinele mai mari cu cadru metalic pot avea 399 x 211 x 81 cm, 500 x 300 x 120 cm și chiar 730 x 375 x 120 cm, fiind potrivite pentru cei cu o curte mai mare.

Unde așezi piscina

Gândește-te unde o vei așeza după ce o achiziționezi, dacă o vei plasa fie în curtea din spate sau în cea din față. Este important să măsori ambele spații de curte pentru a vedea unde ai loc suficient. În funcție de câte persoane vor folosi piscina în mod regulat, ar trebui să reglezi dimensiunea și forma piscinei în mod corespunzător pentru ca aceasta să se potrivească perfect.

Piscina are nevoie de un suport

Este indicat să așezi piscina pe un suport. Piscinele de curte nu au partea inferioară foarte solidă, ceea ce înseamnă că se pot rupe/ deteriora destul de ușor cu ceva ascuțit, cum ar fi o piatră. Folosește o prelată, un suport de plastic sau din beton pentru a o proteja mai bine.

Materialul din care este construită piscina de curte

-Piscinele gonflabile – sunt mai ieftine, însă mai predispuse la uzură. Ele vin însoțite de kituri de reparație care sunt de fapt niște “petice” de material ce se aplică acolo unde piscina s-a spart.

-Piscina din imitație de lemn, cu structură și pereți metalici – este o piscină mult mai solidă, cu un design ingenios și este rezistentă în timp.

-Piscina din structură și pereți metalici, decorată cu imitație de piatră - decorațiunea sub formă de piatră pare să fie detaliul inedit ce face diferența pentru a face din această piscină una deosebită. Structura metalica o face să fie extrem de rezistentă.

-Piscina cu pereți metalici galvanizați

-Piscina cu cadru metalic și pereți solizi din trei straturi de PVC și poliester

Citește și:

Cinci rețete de cocktailuri perfecte pentru vară!

3 costume de baie perfecte pentru această vară

Top 20 de piscine în București. Unde te poți bucura de apă și soare din belșug

Sursă foto:unilad.co.uk

Recomandari