Antena Căutare

Cum amenajăm zona de dining?

În locuințele moderne, locul în care se servește masa alături de familie sau de prieteni beneficiază de o atenție sporită atunci când vine vorba de amenajare. În funcție de suprafața disponibilă, zona de dining poate fi o încăpere separată din casă sau un spațiu delimitat din sufragerie sau bucătărie.

| Pixabay

În locuințele moderne, locul în care se servește masa alături de familie sau de prieteni beneficiază de o atenție sporită atunci când vine vorba de amenajare. În funcție de suprafața disponibilă, zona de dining poate fi o încăpere separată din casă sau un spațiu delimitat din sufragerie sau bucătărie. Din cauza suprafețelor limitate, cele mai multe persoane optează pentru integrarea zonei de dining în living, creând un open space cu funcționalități multiple.

Elementele principale ale acestui spațiu special amenajat sunt mesele și scaunele, care pe lângă aspectul potrivit, în acord cu stilul de amenajare interioară, trebuie să asigure confortul celor care le folosesc. Însă, dacă îți dorești un astfel de loc în casa ta, trebuie să știi că nu este suficient să amplasezi o masă și câteva scaune într-un colț al sufrageriei, ci trebuie să respecți o serie de reguli de amenajare pentru ca zona de dining să arate elegant și să fie în armonie cu întreaga casă.

Reguli de urmat atunci când amenajezi zona de dining

Nu este dificil să îți organizezi un spațiu special pentru luat masa, însă dacă vrei să fii sigur că rezultatul va fi pe măsura așteptărilor, trebuie să acorzi o atenție deosebită stilului de amenajare, mobilierului, culorilor și iluminatului. Nu uita nici de detalii, acestea contribuind la definirea amenajării și la crearea unei atmosfere plăcute și primitoare.

Articolul continuă după reclamă

Păstrează același stil de amenajare

Zona de dining trebuie să respecte stilul de amenajare al întregii case. Astfel, dacă ai ales un decor contemporan, acesta trebuie să se regăsească și în elementele din zona de dining. Pereții, perdelele, mobila și obiectele de decor le vei alege ținând cont de caracteristicile acestui stil de amenajare. Optează pentru nuanțe neutre, piese de mobilier cu linii simple, adaugă detalii din metal, piatră sau sticlă și evită aglomerarea spațiului cu accesorii inutile.

Mobilier puțin, dar confortabil

Spațiul în care iei masa nu are nevoie de prea mult mobilier. În afară de masă și scaune, poți adăuga o măsuță de serviciu sau un bufet, pe care să depozitezi vesela sau recipientele pe care nu le mai folosești, evitând, astfel, drumurile repetate până la bucătărie. Orientează-te către piese de mobilier potrivite stilului tău de amenajare, care îți oferă confortul și funcționalitatea de care ai nevoie. Dacă vrei să beneficiezi de garanția calității, alege-ți mobilierul pentru zona de dining de pe mobilakoncept.ro.

Culori blânde cu accente vibrante

Dacă zona de dining este o completare a living-ului, ai posibilitatea de a păstra aceleași culori sau de a adăuga o culoare complementară, creând un efect contrastant. Însă, alege cu atenție nuanțele, astfel încât acestea să îți ofere o senzație plăcută de liniște și odihnă. Culorile neutre, pământii, de la crem la gri, sunt ideale pentru pereți. În schimb, pentru a înveseli atmosfera, perdelele, lampadarul sau chiar șervetele de masă pot avea accente puternice de culoare.

Luminează corespunzător spațiul

La modul ideal, zona de dining este poziționată în apropierea ferestrelor, astfel încât lumina naturală și aerul proaspăt să pătrundă cu ușurință în interior. Însă, dacă spațiul și compartimentarea casei nu îți permite acest lucru, ține cont că atmosfera este influențată de iluminatul artificial. Lustrele mari, atârnate deasupra masei, sunt o variantă modernă de a evidenția și delimita zona de dining, iar pentru mai multă lumină poți adăuga lampadare sau lumini aplicate pe perete.

Renunță la lucrurile de care nu ai nevoie

Detaliile sunt foarte importante în zona de dining, având rolul de a completa decorul și de a contribui la atmosfera plăcută din acest spațiu. Lumânările, vazele cu flori, vesela sau fața de masă sunt indispensabile, însă sunt și elemente de care chiar nu ai nevoie. Printre acestea este și televizorul, pe care ar fi bine să nu îl instalezi în zona de luat masa, fiind un factor de distragere a atenției, care poate strica farmecul momentelor petrecute alături de cei dragi.

Amenajarea zonei de dining nu este deloc complicată dacă ții cont de aceste reguli. Fiecare dintre ele are un rol important în obținerea unui spațiu elegant, primitor și confortabil, în care poți servi masa alături de cei dragi.

7 Sfaturi utile pentru amenajarea primei locuințe... Cum alegi cea mai bună saltea pentru dormitor?...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x