Însă nu întotdeauna se întâmplă să ai la dispoziție timpul necesar pentru a ieși cu copiii la joacă, iar atunci, o soluție salvatoare este să le amenajezi propriul loc de joacă în curtea casei.
Nu ai nevoie de foarte mult spațiu și nici nu necesită o investiție foarte mare, iar copiii se vor bucura foarte tare atunci când vor avea la dispoziție un loc de joacă doar al lor, unde să-și poată invita și prietenii. Dacă deja te-am convins, îți oferim și câteva sfaturi care să te ghideze în acest proiect.
Siguranța, înainte de toate
În primul rând, trebuie să te asiguri că locul de joacă nu prezintă niciun pericol pentru copii, iar pentru asta trebuie să iei niște măsuri de siguranță. Suprafața locului de joacă nu trebuie să fie una dură, astfel încât copii să nu se rănească în cazul în care vor cădea. În loc de asfalt sau ciment, poți folosi nisip, gazon sau tartan, asigurând astfel o suprafață mai moale pe care copiii se pot juca în siguranță.
De asemenea, dacă dorești să împrejmuiești locul de joacă, folosește niște garduri îndeajuns de înalte, astfel încât să ai siguranța că cei mici nu pot cădea peste ele.
Cât mai multă culoare
Locul de joacă trebuie să fie unul vesel și cât mai colorat fiindcă astfel va fi foarte atractiv pentru copii. Folosește culori calde, vii, și înfrumusețează spațiul cu desene cât mai vesele. Și accesoriile pentru joacă pe care le vei instala aici trebuie să fie în aceeași notă, iar dacă spațiul va fi amplasat într-o zonă cu multă vegetație, cu atât mai bine.
Ce poți instala într-un loc de joacă
În funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție poți utila locul de joacă cu o serie de accesorii pe care le poți confecționa și singur, dacă ești pasionat de proiectele DIY, sau le poți cumpăra din magazinele de bricolaj.
- Groapă cu nisip – toți copiii adoră să se joace în nisip și nu le poți răpi această plăcere tocmai copiilor tăi. Este extrem de simplu de realizat, fiind necesar să amenajezi un spațiu bine delimitat, în care să torni câțiva saci cu nisip. Este bine ca marginile gropii să fie dintr-un material moale, pentru a evita riscul de accidente, ideal în acest sens fiind cauciucul.
- Tobogan – este elementul central pentru majoritatea locurilor de joacă. În funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție poți instala un tobogan simplu, sau unul mai complex, cu mai multe scări, tuneluri și căsuțe.
- Trambulină – este un dispozitiv de care te poți bucura și tu împreună cu copiii, întrucât majoritatea modelelor suportă cel puțin 150 de kilograme. Poate fi amplasată oriunde, pe o suprafață plană și este vital să aibă montate pe margini plase de protecție suficient de înalte pentru a fi sigur că nu există risc de accidente.
- Piscină gonflabilă – va fi locul preferat de joacă în zilele de vară, indiferent de dimensiunile sale. Este ușor de instalat, fiind suficient să o umfli folosind o pompă sau un compresor de aer, după care să o umpli cu apă de la furtunul de grădină. Trebuie doar să ai grijă ca apa să fie mereu curată, așa că e indicat să o verifici după fiecare repriză de bălăceală, și să o schimbi când e cazul.
Sunt doar câteva sugestii, însă suntem convinși că îți vor veni și alte idei pe parcurs, iar ca să fii sigur că cei mici vor fi foarte mulțumiți de rezultatul final, nu uita să-i întrebi și pe ei ce și-ar dori pentru locul de joacă.
Motocultor diesel versus benzină - Ce cumperi pentru terenul tău?... Profile decorative de interior. Încă moderne pentru a fi folosite?...