Sunt zeci de momente în viață care ne fac să zâmbim. Mai mult decât atât, visurile pentru care luptăm și devin realitate sunt cele mai frumoase înfăptuiri. Iar când primești cheile de la primul tău apartament sentimentul unei realizări concrete te stăpânește în totalitate.
Ai și de ce să fii mândru de tine! Nu fii modest și trăiește la maximum această experiență!
Dar credem că vei avea nevoie și de ajutor pentru a-ți crea un cuibușor intim, personal și potrivit ție. Greul a trecut de mult, partea cea mai plăcută de acum înainte începe.
Astfel, citește mai jos câteva propuneri utile pentru decorarea apartamentului proaspăt achiziționat.
1. Să fie lumină!
Ești de acord cu noi când spunem că felul în care alegi să îți amenajezi și să îți decorezi casa spune totul despre tine. Locul în care stai este oglinda ta. Acesta reflectă personalitatea și felul tău de a fi sau de a privi viața.
De aceea, este important să nu urmezi neapărat tiparele actuale, ci să îți urmezi instinctul. O persoană foarte dinamică s-ar putea să îmbrățișeze stilul minimalist, în defavoarea baldachinului cu perne turcești din living specific stilului boho și personalității romantice.
Alege să folosești culori cât mai deschise pentru vopsirea pereților. Acest lucru va face ca spațiul să pară mult mai mare, iar încăperea va capta lumina naturală. O perdea în nuanțe cât mai deschise este un truc bun atunci când nu ai geamuri destul de largi sau lumina soarelui nu bate pe toată durata zilei în încăpere.
Acum două mii de ani egiptenii foloseau oglinzi pentru a lumina spațiile întunecoase, știind că amplasate într-un mod specific vor da naștere luminii. Și au avut dreptate!
Dacă dorești, poți să poziționezi oglinda preferată între două ferestre, și, asemeni lui Houdini, să provoci impresia unei a treia ferestre. Magic, nu-i așa?
Dacă apartamentul nu este foarte mare, folosirea oglinzilor în diferite camere va da impresia de spațiu și de continuitate.
2. Verde cât vezi cu ochii
Culoarea aceasta te duce cu gândul la prospețime. Te vezi instant într-o pădure răcoroasă, ascultând susurul unei cascade bogate și reci, departe de caniculă.
O idee de amenajare care dinamizează spațiul este decorul cu plante artificiale. Poți folosi etajere pe care să susții ghivece de flori, alături de colecția preferată de cărți sau reviste.
Plantele curgătoare sunt și ele extrem de șic. Poți folosi lăzi din lemn prinse cu sfoară pe care să le atârni într-un colț al camerei de tavan sau, mai îndrăzneț, te poți folosi de plante pentru a crea un candelabru verde în camera de zi. Cu siguranță, musafirii tăi vor fi impresionați ori de câte ori te vor vizita!
Pe lângă buna dispoziție pe care o conferă verdele, este o culoare odihnitoare pentru ochi, dar fii atent la nuanțele pe care le folosești.
De recomandat sunt nuanțele pastelate pentru un cadru familiar și jucăuș sau verde închis dacă preferi un decor elegant, chiar masculin.
Verdele-lămâie sau lime este potrivit atât pentru o baie mică, cât și pentru mobila de bucătărie. Excesul, în schimb, nu ajută, deci nu încărca încăperile cu prea mult verde deoarece vei obține efectul invers.
3. Ține cont de buget
Este important să investești fără griji, dar dacă bugetul nu este prietenos cu tine, poate e momentul să regândești situația. Nu te panica: se găsesc soluții și la prețuri mai mici, cu lucruri minunate pe care să le aduci în noua ta casă.
Poți să cauți mobilă în târguri sau magazine second hand. Aceasta poate fi recondiționată între timp, și, cu certitudine, o să își găsească locul în schema de culori a apartamentului și tematica generală aleasă. Nu uita că vopseaua poate fi cel mai bun prieten al tău în astfel de cazuri!
Caută să faci alegeri potrivite atât din punct de vedere financiar, cât și practic. Nu te grăbi în alegerea decorului, mobilierului sau lucrurilor de dichis, ci documentează-te bine înainte și decorează spațiul într-un mod personal, care să te îmbie la relaxare și voie bună încă de când intri pe ușă.
Sursă photo: Shutterstock
Curățenia de toamnă: Trucuri rapide cu bicarbonat de sodiu... Aceștia sunt pașii spre construirea simplă a unui solar de legume durabil...